Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool jelenleg a labdarúgó-klubvilágbajnokságon van Katarban, és készül a szerdai, mexikói Monterrey elleni elődöntőre. Közben viszont az angol Ligakupában kedden negyeddöntő vár az együttesre az Aston Villa ellen, amelyen így fiatal játékosok kapnak majd lehetőséget. Jürgen Klopp pedig a szállodából nézheti, mire lesz képes a csapata.

A Liverpool a hétvégén 2-0-ra legyőzte a Watfordot a PL-ben, és karácsony előtt ez volt az utolsó bajnoki meccs a csapatnak, ugyanis a listavezető a héten klubvilágbajnokságon szerepel majd Katarban, ahová már elutaztak a játékosok. Mivel a legjobb játékosok és természetesen a menedzser, Jürgen Klopp elutazott, felvetődik a kérdés, hogy kikkel veszi fel a harcot a Liverpool a keddi nyolcaddöntőben az angol Ligakupában.

A liverpooli újságíró, Jack Sear szerint ez 11 fog pályára lépni kedden a Ligakupában:

Íme, ki hány éves jelenleg:

Caoimhin Kelleher (21 éves), Ki-Jana Hoever (17 ), Sepp van den Berg (17), Morgan Boyes (18), Yasser Larouci (18), Pedro Chirivella (22), Herbie Kane (21), Isaac Christie-Davies (22), Harvey Elliott (16), Luis Longstaff (18), Layton Stewart (17).

Ráadásul a Liverpool két legígéretesebb tehetségének tartott játékosa, Adam Lewis és Rhian Brewster sérülés miatt nagy valószínűséggel hiányozhat.

A csapatot az U23-as együttes edzője, Neil Critchley fogja irányítani a meccsen, aki legalább jól ismeri a játékosokat.

„Kiváló lehetőség lesz ez a fiatal játékosok számára a bizonyításra. Kiváltságos helyzetben vannak, hogy egy ilyen mérkőzésen képviselhetik a Liverpoolt. Remélem mindenki a tudása legjobbját nyújtja majd, ás akkor nem lehet baj. Mindenesetre mindenki nagyon motivált" – mondta Neil Critchley.

Jürgen Klopp bízik a tinikben Forrás: AFP/Glyn Kirk

Ami pedig Jürgen Kloppot illeti, a menedzser elárulta, a szállodai tévében fogják nyomon követni a Ligakupa összecsapást.

„Nagyon hiszek a srácokban, és abban, hogy

van esélyünk a továbbjutásra. Ha a játékosok bőrében lennék, annyira izgatott lennék, hogy kiugranék a bőrömből.

Biztos vagyok benne, hogy mindenki nagyon élvezni fogja ezt a meccset. Az Aston Villa az esélyes papíron. De ez kit érdekel? A futball ettől is szép, hogy a pályán dőlnek el a kérdések, és bármi előfordulhat" – árulta el a német menedzser.