A liverpooli fiatalok hatalmas verést kaptak a Ligakupában - videó

Horizontal FOOTBALL
Aston Villa's Ivorian striker Jonathan Kodjia celebrates scoring his team's fourth goal during the English League Cup quarter-final football match between Aston Villa and Liverpool at Villa Park in Birmingham, central England, on December 17, 2019. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Kedden este az angol labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjében az Aston Villa hazai pályán 5-0-ra legyőzte az ifjúsági csapatával felálló Liverpoolt.

Ahogy arról korábban írtunk, az ünnepi nagyüzemben a BL-címvédő Liverpool 41 nap alatt 13 tétmeccsen fog pályára lépni. A versenynaptár annyira sűrű, hogy Jürgen Klopp csapatának december 17-én az Aston Villa elleni Ligakupa-negyeddöntőben volt jelenése, szerdán pedig a katari klubvilágbajnokságon játszik elődöntőt, Dohában.

Embertelen sorozat: 41 nap alatt 13 meccset játszik a BL-címvédő Liverpool

Embertelen sorozat előtt áll a Bajnokok Ligája-címvédő Liverpool FC, amely november 23. és január 2. között 13 meccset fog játszani. Jürgen Klopp csapata ez idő alatt pályára lép a Premier League-ben, a BL-ben, az angol Ligakupában és a katari klubvilágbajnokságon. Az utóbbi sorozatot ráadásul csak úgy tudja vállalni, hogy két csapatot fog indítani két különböző, de egy időpontban esedékes kupakiírásban.

Mivel 24 órán belül két meccset játszani – és közben elutazni Katarba – szinte lehetetlen, ezért Jürgen Klopp korábban kilátásba helyezte, hogy visszalépteti csapatát a Ligakupa-sorozattól, de valószínűleg aludt egyet a dologra és úgy döntött, legjobb játékosaival elutazik Katarba, míg az ifjúsági csapatot kiállítja az Aston Villa elleni találkozóra.

Az Aston Villa és a Liverpool összeállítása Forrás: AFP/Paul Ellis

Jól kezdték a meccset a liverpooli fiatalok, akik szűk negyedórán keresztül egykapuztak az Aston Villa otthonában, azonban a 15. percben egy szabadrúgásgóllal az első helyzetéből megszerezte a vezetést a hazai csapat.

Két perc múlva valóság hidegzuhanyt kapott a Liverpool, ugyanis az egyiptomi Ahmed Elmohamady beadása felpattant Morgan Boyes lábán, a labda pedig így átszállt Caoimhin Kelleher kapus feje fölött.

A folytatásban a Liverpool nem adta fel a támadójátékot, de egy kontratámadás végén az Aston Villa a 37. percben eldöntötte a meccset.

Majd az első félidő utolsó percében az hazai csapat a negyedik helyzetéből megszerezte a negyedik gólját.

A fordulás után annyiban változott a találkozó forgatókönyve, hogy az Aston Villa átvette a játék irányítását és sorra alakította ki a ziccereket, de a Liverpool 21 éves kapusa, Caoimhin Kelleher óriási bravúrokat mutatott be, így az eredmény sokáig nem változott.

Caoimhin Kelleher mentette meg a Liverpoolt a nagyobb arányú vereségtő Forrás: AFP/Paul Ellis

A végeredményt a 92. percben állította be a csereként pályára lépő brazil Wesley, aki egy ziccer után volt eredményes.

Győzelmével az Aston Villa bejutott a legjobb négy közé, a Liverpoolnak pedig maradt a klubvilágbajnokság, az FA-kupa, a Bajnokok Ligája és persze a Premier League, amit 30 év után nyerhet meg ismét.

Ligakupa, negyeddöntő
Aston Villa-Liverpool 5-0 (4-0)
Gólszerzők: Hourihane (14.), Boyes (17.-öngól), Kodjia (37., 45.), Wesley (90+2.)