BL-sorsolás: a Manchester City-Real Madrid lett a legizgalmasabb párosítás

Horizontal, Karim Benzema, Real Madrid
Real Madrid's French forward Karim Benzema (L) runs with the ball next to Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos (R) during the Spanish League football match between Real Real Madrid CF and RCD Espanyol at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on December 7, 2019. (Photo by PIERRE-PHILIPPE MARCOU / AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfőn a svájci Nyonban kisorsolták a Bajnokok Ligája kieséses szakaszának párosításait. A legjobb 16 között igazi rangadók is lesznek, összekerült a Real Madrid és a Manchester City. A címvédő Liverpool az Atlético Madridot, a Barcelona a Napolit kapta.

A Bajnokok Ligája történetében először az öt európai topliga (angol, francia, német, olasz, spanyol) csapatai jutottak csak tovább a csoportkörből.

A sorsolást a csoportgyőztesek várták kiemeltként. Ide tartozott a Barcelona, a Bayern München, a Juventus, a Lipcse, a Liverpool, a Manchester City, a Paris Saint-Germain és a Valencia.

A csoportjában második lett az Atlético Madrid, a Chelsea, a Borussia Dortmund, a Lyon, a Napoli, a Real Madrid és a Tottenham Hotspur. Ezek a csapatok voltak a nem kiemeltek, és ezek a csapatok kezdik majd hazai pályán a párharcokat.

Pep Guardiola csapata, a Manchester City kapta a legerősebb csoportmásodik csapatot Forrás: AFP/Denis Lovrovic

A sorsolás során egy kiemelt csapat kapott egy nem kiemelt ellenfelet, azonos csoportból érkező és azonos nemzeti szövetséghez tartozó csapatok nem kerülhettek össze.

A párosítások:

Borussia Dortmund-Paris Saint-Germain
Real Madrid-Manchester City
Atalanta-Valencia
Atlético Madrid-Liverpool
Chelsea-Bayern München
Lyon-Juventus
Tottenham-Lipcse
Napoli-Barcelona

A csoportmásodikok közül mindneki a Real Madridot akarta elkerülni, Zidane csapatát végül a BL-serlegre évek óta áhitozó Manchester City kapta.

Érdekes lesz még a Dortmund-PSG is, ahol a párizsiak edzője, Thomas Tuchel korábbi csapata ellen szerepelhet. A címvédő Liverpoolnak az Atlético Madriddal kell megküzdenie, és izgalmasnak igérkezik a Chelsea-Bayern párosítás is.

Thomas Tuchel itt még a Dortmund sikeréért dolgozott Forrás: AFP/Sascha Schuermann

Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, a Lipcse a Tottenhammel, José Mourinho csapatával került össze, míg a Barcelona az új edzővel készülő, Gattuso vezette Napolit kapta.

A párharcok első meccseit február 18-19-én és 25-26-án rendezik, a visszavágókat március 10-11-én, valamint 25-26-án rendezik majd, a meccseket egységesen 21.00 órakor kezdik majd.

A negyeddöntők párosításait március 20-án sorsolják majd.