Társoldalunk:

A Manchester City egy félidő alatt megverte az Arsenalt

2019.12.15. 19:24

A Premier League 17. fordulójának rangadóján az Arsenal a Manchester Cityt fogadta, de nagyon egyoldalú találkozó lett belőle, bántóan simán nyert a Manchester City Londonban.

Az Arsenal a 9. helyről várta a harmadik helyezett Manchester Cityt és nem is kezdett rosszul, de Martinelli kimaradt ziccere után már szinte minden Pep Guardiola csapatáról szólt.

És a City karmesteréről, a belga Kevin De Bruynéről. A belga szerezte a meccs első gólját Gabriel Jesus remek visszagurítása után már a 2. percben, majd a 15. percben Raheem Sterlingnek adott gólpasszt a belga.

De Bruyne a 40. percben újabb gólt szerzett, ezzel már 0-3 állt az eredményjelzőn, majd a belga újabb löketet eresztett meg, amit Leno hatalmas bravúrral a kapufára ütött.

A rangadó gyakorlatilag 45 perc alatt eldőlt, Fredrik Ljungberg csapata nem igazán tudott felnőni a feladathoz.

Kevin De Bruyne (középen) volt csapata legjobbjaForrás: AFP/Ian Kington

A második félidőben a Manchester City visszavett a tempóból, az Arsenal pedig nem tudott igazán ujjítani, mindkét csapaton az érződött, a végét várja, nyilván különböző okokból.

A második félidőben is a Citynek volt több helyzete és a labda is sokkal többet volt a vendégeknél, megérdemelten győzött a manchesteri csapat.

Sikerével a Manchester City négí pontra feljött a Leicester Cityre, de az éllovas Liverpool előnye 14 pont.