Bombagóllal szerezte meg a PSG a vezetést a vasárnapi bajnokin – Videó

fbl Horizontal
Paris Saint-Germain's French forward Kylian Mbappe (R) celebrates with Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar (L) after scoring a goal during the French L1 football match between AS Saint-Etienne (ASSE) and Paris Saint-Germain (PSG) at the Geoffroy Guichard Stadium in Saint-Etienne, central France, on December 15, 2019. (Photo by JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A találkozó előtt az volt csak a kérdés, hogy a világsztárokkal felálló PSG négy vagy hét ponttal vezeti majd a bajnokságot az Olympique de Marseille előtt. Ennek megválaszolására csak 9 percet kellett várni, amikor Paredes óriási góllal köszönt be és szerezte meg a vezetést a párizsiaknak a Saint-Étienne otthonában. A félidő hajrájában Neymar kiváló kiugratása után Mbappé is betalált az ekkor már 10 emberrel futballozó hazaiaknak. A második játékrészben sem állt meg a Párizs, még két gólt tett az első kettő mellé, így összességében 4-0-ra hozta a meccset és hét ponttal vezeti a bajnokságot.

A lényegi kérdések már az első félidőben eldőltek a francia élvonal vasárnapi, záró összecsapásán. A PSG hamar megszerezte a vezetést Paredes találatának köszönhetően, majd Mbappé duplázta meg az előnyt a 43. percben a 10 emberre olvadó Saint-Étienne ellen. A második játékrészben sem álltak le a vendégek, a 62. percben Neymar a saját maga által kiharcolt büntető mögé állt, de ezúttal nem élt a lehetőséggel és a kapufát találta telibe. 10 perccel később Icardi már nem hibázott, igaz, nem tizenegyesből, hanem akcióból volt eredményes. A meccs utolsó gólját Mbappé szerezte a 89. percben, az előkészítő ezúttal is Neymar volt. A PSG könnyed, 4-0-s győzelemmel zárta a vasárnapot.
Paredes gólja a 9. percben (0-1)

Mbappé első gólja a 43. percben (0-2)

Icardi gólja a 72. percben (0-3)

Mbappé második gólja a 89. percben (0-4)