Harry Kane a Premier League történelmének leghatékonyabb csatára

Kane
Tottenham Hotspur's English striker Harry Kane gestures at the final whistle during the UEFA Champions League Group B football match between Tottenham Hotspur and Red Star Belgrade at the Tottenham Hotspur Stadium in north London, on October 22, 2019. (Photo by Ben STANSALL / AFP)
Vágólapra másolva!
A Premier League (PL) 1992-es indulása óta nem volt olyan eredményes góltermelő az élvonalban, mint Harry Kane. A 26 éves játékos eddig 192 meccsen lépett pályára és ezeken a találkozókon 134-szer lőtt gólt, azaz átlagosan 1,43 mérkőzésenként talál be az ellenfeleknek. Ebben a mutatóban az angol válogatott labdarúgó jelenleg a legjobb, még az olyan korábbi sztárokat is maga mögé utasítva, mint az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo vagy a Newcastle legendája, Alan Shearer.

A statisztikai adatok szerint a top 10-be még három, jelenleg a PL-ben játszó aktív labdarúgó fért be. Rögtön Kane mögött a második 1,45-ös mutatóval a Manchester City együtteséből Sergio Aguero, az ötödik a Bajnokok Ligája győztes liverpooli Mohamad Szalah 1,59-es értékkel, míg a lista nyolcadik helyén a Leicester sztárja, Jamie Vardy található 1,99-es mutatóval.