Társoldalunk:

Retteghetnek a csoportgyőztesek a BL-nyolcaddöntő sorsolása előtt

2019.12.11. 23:10

December 16-án délben a svájci Nyonban kisorsolják a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek párosításait. Egy csapat van, amit vélhetően minden csoportgyőztes szeretne messzire elkerülni, de közülük csak hárman alhatnak nyugodtan.

A sorsoláson a nyolc csoportgyőztest állítják párba a nyolc csoportmásodikkal. Előbbiek kiemeltek lesznek, azaz ők játszhatják majd hazai pályán a visszavágókat. Azonos csoportból és azonos országból (hivatalosan azonos nemzeti szövetségből) érkező csapatok nem kerülhetnek össze. 

Kiemelt csapatok: FC Barcelona (spanyol, F csoport) Bayern München (német, B csoport), Juventus (olasz, D csoport), RB Leipzig (német, G csoport), Liverpool (angol, E csoport), Manchester City (angol, C csoport), Paris Saint-Germain (francia, A csoport), Valencia (spanyol, H csoport)

Nem kiemelt csapatok: Atalanta (olasz, C csoport), Atlético Madrid (spanyol, D csoport), Chelsea (angol, H csoport), Dortmund (német, F csoport), Lyon (francia, G csoport), Napoli (olasz, E csoport), Real Madrid (spanyol, A csoport), Tottenham Hotspur (angol, B csoport)

Ahogy az látszik a második helyen végző csapatok sem kispályások, és veszélyes ellenfélnek tűnik a Napoli, a Dortmund, az Atlético Madrid és a Tottenham is, de az igazán kellemetlen vendég a Real Madrid lehet. Márpedig Zinedine Zidane csapatát a csoporttárs PSG, valamint a honfitárs Barcelona és Valencia mellett valamennyi csoportelső behúzhatja. Azaz összejöhet egy Liverpool–Real Madrid, egy Manchester City–Real Madrid, ahogy egy Juventus–Real Madrid ütközet is. De akár Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig is lehet a "szerencsés".