Vágólapra másolva!
Lionel Messi, az FC Barcelona hatszoros aranylabdás támadója kihagyja csapata kedd esti milánói Bajnokok Ligája-mérkőzését.

A katalánok az előző fordulóban 3-1-re legyőzték a Borussia Dortmundot a Camp Nouban, ezzel kiharcolták a továbbjutást és bebiztosították első helyüket az F csoportban. Innentől kezdve a Barcának tét nélküli a keddi Internazionale elleni rangadó, amelyre Lionel Messi el sem utazott a csapattal.

Az olaszok a csoport második helyén állnak, a továbbjutáshoz viszont győzniük kell, mert a csoport másik mérkőzésén a Borussia Dortmund hazai pályán fogadja – és minden bizonnyal le fogja győzni – a már biztos kieső Slavia Prahát.

A katalánok az előző szezonban is hasonló helyzetben voltak. A csoportkör utolsó fordulójában már cserecsapattal fogadták a Tottenhamet, amely végül a Camp Nouban kiharcolta a továbbjutást, és meg sem állt a madridi BL-döntőig.

Gerard Piqué és Sergi Roberto valamint a brazil Arthur Melo is kihagyja a mérkőzést. Katalán újságírói információk szerint utóbbi szexuális úton terjedő betegség, tripper miatt nem léphetett pályára.