Vágólapra másolva!
Angol sajtóértesülések szerint az Arsenaltól november végén kirúgott Unai Emery máris munkába állhat. A baszk edzőnek állítólag felajánlották a kiesés elől menekülő Everton kispadját.

Emerynek azért kellett távoznia az Arsenaltól, mert csapatával – amelynek gólkülönbsége mínusz 1 volt - hét mérkőzésen keresztül nem tudott nyerni.

A baszk szakember edzősködése alatt az Arsenal fokozatosan vált középcsapattá. Emery koncepció nélküli munkáját hűen tükrözi, hogy 78 mérkőzés alatt kilenc játékos viselte az Arsenal csapatkapitányi karszalagját.

A folyamatos kísérletezgetésnek, és a kreatív játékosok ellehetetlenítésének az lett az eredménye, hogy az Arsenal majdnem olyan negatív sorozatot produkált, amire korábban csak George Graham volt képes 1992-ben, amikor a csapat nyolc meccsen keresztül egyszer sem tudott győzni.

Unai Emery lehet az Everton edzője Forrás: AFP/Daniel Roland

Ennek ellenére Emery lehet, hogy hamarosan visszatérhet a Premier League-be, ugyanis a Sky Sports értesülése szerint az Everton vezetői személyesen találkoztak Emeryvel, és már fel is ajánlották a menedzseri posztot a baszk szakembernek, aki egyelőre gondolkodási időt kért.

Az Evertonnál a Liverpool elleni 5-2- vereség után megköszönték a portugál Marco Silva munkáját, aki 18 hónapig irányított a csapatot. Megbízott trénerként Duncan Ferguson vette át az Everton irányítását, aki szombaton győzelemmel mutatkozott be a Chelsea elleni mérkőzésen.