Társoldalunk:

Guardiola lemondott a bajnoki cím kergetéséről

2019.12.08. 10:46

Pep Guardiola, a Manchester City vezetőedzője a városi rivális Manchester United elleni szombati vereség utáni sajtótájékoztatón kimondta, hogy nincs esélyük utolérni a Premier League bajnoki címéért folyó versenyben az éllovas Liverpoolt.

A bajnoki címvédő City hazai pályán kapott ki nem kis meglepetésre a Unitedtől, amivel 16 forduló után 14 pontra nőtt a csapat hátránya az éllovas Liverpoollal szemben. A City a szezon eddigi meccsein összesen 16 pontot veszített már el, éppen annyit, mint az előző szezon 38 meccsén összesen. A United elleni meccset követően Guardiola őszintén beszélt a folytatásról:

Átgondoljuk, hogy mit kell tennünk a jövőben, de jelenleg nincs realitása annak, hogy utolérjük őket – utalt Guardiola Jürgen Klopp csapatára. – Most nincs itt az ideje ezen gondolkozni. Van még egy csomó trófea, amiért dolgozhatunk a szezon során."

A City az előző szezonban 98 ponttal lett bajnok, és ezt a pontszámot most is elérhetik, igaz, ehhez a hátralévő mind a 22 meccsüket meg kellene nyerniük... Márpedig Angliában még soha egyetlen csapat sem nyert bajnokságot 14 pontos hátrányból, Guardiola pedig karrierje során 16 fordulót követően még soha nem állt ennyire kevés ponttal (32). Még egy érdekesség: a katalán mester eddig mindössze két olyan (teljes) szezont produkált, amikor két hazai bajnokit is elveszített, előbb a 2008-09-es idényben a Barcelona, majd a 2014-15-ös szezonban a Bayern München szakvezetőjeként. Most viszont még a szezon felénél sem tartunk...