Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP bank Liga 15. fordulójában a MOL Fehérvár FC 2-0-ra kikapott a Paksi FC-től a sóstói MOL Arénában, a DVSC 1-1-es döntetlent játszott a Budapest Honvéddal a Nagyerdei Stadionban, az Újpest FC 1-0-s győzelmet aratott a Kisvárda fölött az angyalföldi Illovszky Rudolf Stadionban, míg az újoncok csatáján a Zalaegerszeg hazai pályán 2-0-ra nyert az utolsó helyen álló Kaposvár ellen.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)
Debreceni VSC-Budapest Honvéd 1-1 (0-1)
Újpest FC-Kisvárda Master Good 1-0 (1-0)
MOL Fehérvár FC-Paksi FC 0-2 (0-0)
ZTE FC-Kaposvári Rákóczi 2-0 (2-0)

A mérkőzés előtt a Honvéd három hellyel és négy ponttal állt jobban, mint a DVSC. A kispestiek legutóbb 2017 tavaszán, Marco Rossival tudtak nyerni Debrecenben, annak már két és fél éve. A DVSC az idei szezonban még egyszer sem játszott döntetlent, pályaválasztóként a legutóbbi öt mérkőzéséből hármat elveszített, a legutóbbit, a Ferencváros ellenit 6-1-re.

A Debrecen kezdte jobban a mérkőzést, az első helyzetét a 10. percben dolgozta ki, de a nigériai Haruna Garba 11 méteres lövését Tomás Tujvel védeni tudta. Öt perccel később a Honvéd ziccert lőhetett. Vadócz Krisztián ugratta ki leshatárról kilépő Amadou Moutarit, azonban nigeri támadó közeli lövésébe Tomás Kosicky belevetődött.

A 23. percben a kispestiek egyre közelebb kerültek a gólhoz.

Vadócz távoli lövése lepattant egy hazai védőről, az érkező Djordje Kamber pedig éles szögből megcélozta a rövid felső sarkot, de a labdája a kapufán csattant.

A kispesti Davide Lanzafamét a debreceni Varga Kevin üldözi Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A folytatásban a helyzetek elmaradtak, inkább kemény küzdelem zajlott a debreceni Nagyerdei Stadionban.

Az első félidő hosszabbításban megszerezte a vezetést a Honvéd.

Egy szép akció végén Davide Lanzafame tekert középre, a berobbanó Batik Bence pedig hét méterről a léc alá fejelt.

A második félidőt jobban kezdte a Honvéd. Az 51. percben egy szöglet után Vadócz fejelt kapura, de Kosicky kitenyerelte a léc alól a korábbi válogatott középpályás kísérletét.

Tíz perccel később szinte a semmiből egyenlített a DVSC.

Egy szépen felépített akció végén Bódi Ádám kapott indítást, az alapvonalról középre emelt, az érkező Varga Kevin pedig közelről a léc alá belsőzött.

A debreceni gól után újra megszerezhette volna a vezetést a Honvéd. Vadócz csúsztatott meg egy baloldali szabadrúgást, a hosszún érkező Kamber közelről gólt szerezhetett volna, de hat méterről a kapu fölé fejelt.

A 82. percben tizenegyest reklamáltak a debreceniek.

Garba átadására Haris Attila érkezett lendületből, de mielőtt kapura törhetett volna, Honvéd csapatkapitánya, Djordje Kamber letarolta, Kassai Viktor azonban nem ítélt büntetőt.

Az utolsó bő tíz percben a DVSC állt közelebb a győzelemhez, de nem tudott újabb gólt szerezni, így maradt a pontosztozkodás. Ezzel a döntetlennel a Honvéd maradt az ötödik helyen, a DVSC egy helyet javítva a nyolcadik helyre jött fel.

Debreceni VSC-Budapest Honvéd 1-1 (0-1)
Debrecen, 2080 néző, v: Kassai
DVSC: Kosicky - Bényei, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Haris - Kusnyír (Trujic, 46.), Tőzsér, Bódi, Varga K. (Adeniji, 84.) - Garba
Budapest Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber, Lovric - Uzoma, Vadócz, Nagy G., Kesztyűs (Banó-Szabó, 74.), Aliji (Kukoc, 91.) - Lanzafame, Moutari (Cipf, 69.)
gólszerző: Varga K. (62.), illetve Batik (45+1.)
sárga lap: Haris (28.), illetve Aliji (49.), Kamber (89.), Kukoc (92.)

A házigazda Zalaegerszeg 2-0-ra legyőzte a hozzá hasonlóan újonc Kaposvárt.

Nagy védelmi hibát kihasználva már az első percben megszerezte a vezetést a ZTE, és a folytatásban is inkább az történt a pályán, amit a hazai csapat akart.

Sok volt a szabálytalanság, és bár adódtak helyzetek a kaposváriak előtt is, egy szöglet után szerzett újabb góljával a zalai gárda megnyugtató előnnyel vonulhatott pihenőre.

A szünetet követően visszaesett a tempó és a színvonal, a ZTE őrizte előnyét, a vendégek pedig hiába próbálkoztak, komoly gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani.

Ezzel megszakadt a hazaiak hét meccs óta tartó nyeretlenségi sorozata, a vendégek ugyanakkor sorozatban a nyolcadik bajnokijukat veszítették el.

Zalaegerszegi TE FC-Kaposvári Rákóczi 2-0 (2-0)
Zalaegerszeg, 1200 néző, v.: Pintér
Zalaegerszegi TE FC: Demjén - Bolla, Bobál D., Lesjak, Bedi - Stieber (Babati, 86.), Mitrovic (Kiss M., 88.), Kocsis G., Radó (Grumic, 82.) - Ikoba, Bobál G.
Kaposvári Rákóczi FC: Pogacsics - Nagy J., Fodor, Nagy T. (Hegedűs, a szünetben), Hadaró - Jakimiv, Szakály A., Nagy R. (Zsiga,73.), Csiki (Balázs, 57.) - Beliczky, Ádám
gólszerzők: Ikoba (1.), Lesjak (38.)
sárga lap: Mitrovic (71.), illetve Nagy T. (43.), Nagy J. (45.), Beliczky (91.)

Az Újpest 1-0-ra legyőzte a Kisvárdát az Illovszky Rudolf Stadionban.

Harminc percen keresztül óriási mezőnyfölényben játszott az Újpest, a vendégek kizárólag védekeztek. Azt viszont fegyelmezetten tették, így helyzetet nem tudott kialakítani a hazai csapat. A 33. percben Nwobodo bátor egyéni megmozdulása, valamint némi szerencse kellett az újpestiek vezető találatához: az éles szögből leadott lövést a menteni igyekvő Kravcsenko fejjel csúsztatta saját kapujának rövid oldalába. Azonnal ritmust váltott, és támadásba lendült a Kisvárda, de a szünetig csak lehetőségekig jutott.

A hullámzó második félidőben előbb az Újpest, majd a Kisvárda tudott mezőnyfölényt kiharcolni magának, de amíg a házigazdák helyzetet is ki tudtak dolgozni, a vendégek nem jelentettek veszélyt a kapura.

A középpályát mindkét csapat gyorsan játszotta át, ám a tizenhatosokhoz érve már inkább a hibák jellemezték a felek játékát. A hajrában az Újpest már a biztonságra törekedett, nem vállalt nyílt támadójátékkal kockázatot. A vendégek részéről a legnagyobb helyzetet Bumba hagyta ki, aki a 81. percben óriási helyzetben, négy méterről lőtt az üres kapu fölé.

Az Újpest ezzel a győzelemmel javított gyenge hazai mérlegén: a lila-fehérek pályaválasztóként nyolcadik fellépésükön másodszor nyertek, így a lehetséges 24 pontból nyolcat gyűjtöttek be. Az Újpest korábbi hazai sikerét szeptember közepén, a Debrecen ellen aratta.

Újpest FC-Kisvárda 1-0 (1-0)
Illovszky Rudolf Stadion, 1446 néző, v.: Bognár
Újpest: Banai - Pauljevic, Heris, Ristevski, Burekovic - Sankovic - Onovo, Nwobodo, Zsótér (Szakály P., 92.), Bjarnason (Simon, 63.) - Feczesin
Kisvárda: Zöldesi - Gosztonyi, Rubus, Kravcsenko, Protics (Kovácsréti, 87.) - Lucas, Karaszjuk - Hugo Seco (Bumba, 57.), Cukalasz, Sassá (Tischler, 64.) - Grozav
gólszerző: Nwobodo (33.)
sárga lap: Pauljevic (51.), Zsótér (70.), Nwobodo (80.), illetve Hugo Seco (55.)

A vendég Paks 2-0-ra győzött a második helyezett MOL Fehérvár FC otthonában.

A Paks kezdte jobban a találkozót, a hazaiak csak az első félidő közepétől vették át a játék irányítását. A kapuk ritkán forogtak veszélyben, így a csapatok gól nélkül vonultak a szünetre.

Fordulást követően megszerezte a vezetést a vendégcsapat: távoli szabadrúgás után Szabó János kiszorított helyzetből gurított a kapus hasa alatt a hálóba.

A Fehérvár továbbra is ötlettelenül futballozott, nem találta a paksiak masszív védekezésének ellenszerét. A Paks veszélyes ellentámadásokat vezetett, és az egyiknek a végén Könyves Norbert beállította a 2-0-s végeredményt.

A Tolna megyei együttes története során először tudott nyerni Székesfehérváron.

MOL Fehérvár FC-Paksi FC 0-2 (0-0)
Mol Aréna Sóstó, 2019 néző, v.: Erdős
Fehérvár: Kovácsik - Nego, Musliu (Zsóri 85.), Juhász R., Stopira - Nikolov (Milanov 62.), Pátkai, Elek - Kovács I., Petrjak (Bamgboye 75.) - Futács
Paks: Rácz G. - Osváth, Gévay, Lenzsér, Kelemen D., Szabó J. - Kecskés, Simon Á. (Papp K. 66.), Windecker (Balogh B. 86.) - Hahn (Könyves 57.), Böde
gólszerzők: Szabó J. (54.), Könyves (78.)
sárga lap: Stopira (45.), Nego (53.), Kovács I. (85.), illetve Kelemen D. (43.), Windecker (55.), Böde (69.)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista