Ronaldinho azt mondta, szívesen kipróbálná magát az NB I-ben

XINHUA PHOTOS OF THE DAY cn
(191130) -- BEIJING, Nov. 30, 2019 (Xinhua) -- Ronaldinho participates in a teqball game in Sanya City, south China's Hainan Province, Nov. 29, 2019. (Xinhua/Guo Cheng)
Vágólapra másolva!
Óriási rajongóhad fogadta Ronaldinhót a teqball-világbajnokság budapesti helyszínén, a Hungexpón, ahol a magyarok által kitalált sportág nagykövete minden közös fotó- és autogramkérésre igent mondott. A DIGI Sport híradójának elárulta, ki az a Real Madrid-játékos, akivel soha nem szerepelt egy csapatban, de szeretett volna, és arról is beszélt, igent mondana-e arra, ha egy NB I-es csapat hívná.

"Brazíliában is nagyon jó fogadtatása volt a teqballnak, mindenfelé játsszák: tereken, utcákon, strandokon, labdarúgó-egyesületekben, öltözőkben. Én nagyon boldog vagyok, hogy ennyire szeretik ezt a sportágat a hazámban is" – mosolyodott el a brazil legenda.

Ronaldinho a teqballasztalnál is megmutatta, miért tartják őt a Joga Bonito-, avagy a "Játssz szépen!"-stílus megteremtőjének. "Én nem gondolnám, hogy a Joga Bonito a visszavonulásommal meghalt volna, a labdarúgás továbbra is szép maradt, minden játékosnak megvan a maga stílusa, és a futball továbbra is egy szép sport."

Arról is beszélt, hogy kik a legjobbak, és ki az, akivel nem volt szerencséje egy csapatban szerepelni, pedig szeretett volna. "Pelé volt annak idején a király, ő minden idők legjobbja, jelenleg pedig Messi a legjobb.

Zidane-ék 1998-as vb-sikere után, 2002-ben Ronaldinho is csúcsra juttatta a brazilokat, azóta viszont nem jártak sikerrel, az aranylabdás azonban optimista. "Brazíliában minden megvan ahhoz, hogy a csapat világbajnokságot tudjon nyerni. Rengeteg nagyon tehetséges fiatalja van, én hiszek abban, hogy újra vb-aranyérmes lesz a válogatott."

Azt is megkérdezték Ronaldinhótól, hogy 39 évesen lenne-e kedve a magyar bajnokságban kipróbálni magát.