A halálcsoport sztárjai Budapestre jönnek

Ronaldo
A combination of two file pictures made on July 8, 2016 shows France's forward Antoine Griezmann (L) in Saint-Denis, north of Paris, on March 29, 2016, and Portugal's forward Cristiano Ronaldo in Paris on June 18, 2016. - France will face Portugal in the Euro 2016 final football match at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, on July 10, 2016. (Photo by FRANCK FIFE and Lionel BONAVENTURE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az UEFA november 30-án elkészítette a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztását, a sorsoláson kiderült mely csapatok lépnek majd pályára júniusban a Puskás Arénában. Amellett, hogy még Marco Rossi együttesének is megvan az esélye, hogy pótselejtezőn kivívja a kontinensviadalon való indulás jogát, igazi sztáralakulatok érkeznek majd Budapestre, hiszen a világbajnoki címvédő franciák, és a regnáló Eb-győztes portugálok is a magyar fővárosba látogatnak majd. Természetesen Didier Deschamps és Fernando Santos csapata is tele van világsztárokkal, nézzük, kik a legnagyobbak.

Mindenek előtt jegyezzük meg,

a portugál és a francia csapaton kívül a németek kerültek még az F-csoportba,

így akárki lesz is a negyedik résztvevő, joggal lehet halálcsoportnak hívni a kvartettet. Joachim Löw együttese azonban mindhárom meccsét hazai pályán játszhatja majd, így a Nationalelf Münchenben, nem pedig Budapesten csap össze a riválisokkal.

Június 16-án a pótselejtezőből érkező alakulattal találkozik Portugália,

ezzel veszi kezdetét a küzdelem, összeállításunkat tehát kezdjük az Európa-bajnoki címvédővel.

Cristiano Ronaldo

Korunk egyik legnagyobb csillagát aligha kell bemutatni, és bár az ötszörös aranylabdás februárban már 35 éves lesz, ne legyenek kétségeink, hogy ő irányítja majd a portugálokat. Az angol, spanyol, és olasz bajnoki címekkel büszkélkedhető Ronaldo a bajnoki aranyérmek mellett hatszoros BL-győztesenek vallhatja magát,

2016-ban pedig Európa trónjára is felülhetett - sőt, az első Nemzetek Ligáját is megnyerte a válogatottal.

Könnyen elképzelhető, hogy Cristiano Ronaldo a Puskás Arénában ír majd történlemet Forrás: AFP/Patricia De Melo Moreira

CR nem titkolt szándéka, hogy a világ legsikeresebb futallistája legyen válogatott szinten, a Juventust erősítő támadó pedig remekül halad célja elérése felé.

99 találatnál jár a portugál együttesben, amellyel az összetett listán már második, csupán az iráni Ali Daei előzi meg, aki 109-szer volt eredményes címeres mezben.

Mindössze 10 találat választja el tehát Ronaldót a történelmi előzéstől, ha a portugálok Eb-re való felkészülési meccsein is termeli a gólokat, könnyen elképzelhető, hogy

éppen a Puskás Arénában fog majd történelmet írni.

Joao Felix

Az Atlético Madrid nyáron klubrekordot jelentő összegért, 126 millió euróért vásárolta meg a Benficától korunk egyik legnagyobb tehetségének kikiáltott támadóját, aki

ezzel egyben a világ harmadik legdrágább futballistája lett.

A 20 éves szélső már Lisszabonban is megmutatta, szenzációs dolgokra képes a labdával, a szurkolók és a szakemberek egyértelműen tőle várják, hogy majd Ronaldo örökébe lépjen a válogatottban, ha CR befejezi. Spanyolországban egyelőre még várat magára a kiugró tejesítmény, igaz sokat volt sérült az ősszel, de 10 meccsen már 2 gólt szerzett, és több gólpasszt is kiosztott.

Előttem az utódom: a portugál válogatottnál Joao Felix (j) léphet majd Cristiano Ronaldo örökébe Forrás: NurPhoto/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

A nemzeti együttesben egyelőre még nem alapember, de négyszer már pályára lépett a csapatban,

ne legyenek kétségeink, hogy az Eb-n is lehetőséget kap majd, érdemes lesz rá odafigyelni.

Oldalunkon egyébként korábban már bemutattuk a fiatal játékost, és eddigi pályafutását.

Egy 19 éves tini homályosíthatja el a Barca és a Real sztárjait

A Real Madrid szurkolói megváltóként tekintenek a Chelsea-től megszerzett Eden Hazard-ra, a Barca-drukkerek pedig Griezmanntól várják azt, hogy Messi és Suárez mellett ismét megállíthatatlan támadótriója legyen a katalánoknak. Könnyen lehet azonban, hogy egy 19 éves zöldfülű mindkét klasszist háttérbe szorítja majd az előttünk álló szezonban.

Bernardo Silva

A Manchester City középpályása bár még mindig csak 25 éves, hosszú ideje meghatározó tagja Pep Guardiola alakulatának,

amellyel már két bajnoki címet, egy FA-kupát, két ligakupát, és két angol szuperkupát nyert.

Hihetetlen játékintelligencia jellemzi, amellett, hogy gólerős, gyakran hozza kihagyhatatlan helyzetbe a társakat. A Nemzetek Ligája négyes döntőjében őt válaszották a legjobb játékosnak, 42 eddigi válogatott fellépésén hatszor volt eredményes.

Aki a portugál válogatottban felhúzhatja a 10-es mezt, arra mindenképpen oda kell figyelni - Bernardo Silvára is érdemes lesz Forrás: NurPhoto/Pedro Fiuza/NurPhoto/Pedro Fiuza

A három legnagyobb sztáron kívül is vannak remek labdarúgók a portugál keretben, elég ha csak a kapus Rui Patriciót, vagy a mezőnyjátékosok közül

Joao Moutinhót, Ruben Nevest, Andre Silvát, vagy éppen Joao Cancelót említjük.

A 2018-as oroszországi vb-t megnyerő francia együttest joggal illethetnénk a világválogatott jelzővel, a csapat szinte minden posztján igazi klasszis futballozik, de a kispadon is a topligák kulcsemberei foglalnak helyet. Közülük próbáltuk kiválasztani a legnagyobb csillagokat.

Kylan Mbappé

A PSG 20 éves szélsőjéről mindent elmond, hogy a transfermarkt szakportál őt tartja a világ legdrágább játékosának, 200 millió euróra becsüli az értékét. A párizsiakkal hazai fronton már minden lehetséges trófeát begyűjtött, a válogatott tavalyi vb-címében pedig főszerepet vállalt:

négy gólt szerzett, többek között kettőt az argentinok elleni nyolcaddöntőben, egyet pedig a horvátok elleni fináléban.

A torna után őt válaszották a legjobb fiatal játékosnak, év végén pedig a Kopa-díjat is neki ítélték. Sebességével kevesen tudják felvenni a versenyt a pályán, emellett technikai tudása is elképesztő, nem rég ilyen gólt lőtt a klubjában.

Zinédine Zidane mindenáron a Real Madridba akarja csábítani honfitársát, Mbappé akár Budapesten, a Puskás Arénában növelheti tovább az értékét - egyértelműen a 2020-as Eb legnagyobb sztárja lehet.

Antoine Griezmann

Az Atlético Madrid korábbi közönségkedvence immáron a Barcelonát erősíti, Messivel, és Suárezzel alkot bombaerős csatártriót. Mbappéhoz hasonlóan ő is négy góllal vette ki a részét a világbajnoki cím megszerzéséből, igaz, leginkább büntetőből volt eredményes, de két gólpasszt is kiosztott.

Eddig 78-szor ölthette magára a nemzeti szerelést, és összesen már 30-szor volt eredményes.

Antoine Griezmann (b) és Kylian Mbappé mérkőzés előtt egymással, meccsen viszont általában az ellenfél védőivel bolondoznak Forrás: AFP/Franck Fife

Paul Pogba

Habár az idei őszt sérülés miatt gyakorlatilag teljesen kihagyta, ha egészséges lesz, biztosan alapemberként számít majd rá Didier Deschamps. Már csak azért is, mert bármennyire nem megy neki a Manchester Unitedben,

a válogatottban rendre azt a teljesítményt nyújtja a 26 éves középpályás, amit a klubjában is elvárnának tőle.

Ő is ott van Zidane és a Real Madrid célkeresztjében, adott esetben egy jó Európa-bajnoki szerepléssel szintén felsrófolhatja az árát, bár annyiért, amennyit az MU fizetett a Juvénak 2016-ban - 105 millió euró - aligha fogják tudni eladni.

A portugál csapathoz hasonlóan itt is vannak még óriási nevek a keretben,

Ousmane Dembélé, N'golo Kanté, Raphael Varane, vagy éppen Hugo Lloris mindenképpen említést érdemel,

ráadásul a franciákat is kétszer nézhetjük majd meg a Puskás Arénában, a pótselejtezőről kijutó riválissal szintén Budapesten találkoznak június 20-án, 24-én pedig a csoport rangadóján éppen Portugáliával csapnak össze.

Ha nem borul a papírforma, a holland válogatott is tiszteletét teszi majd a Puskás Arénában Forrás: AFP/Raigo Pajula

A három csoportmérkőzésen túl egy nyolcaddöntőt rendeznek majd a magyar fővárosban, amelynek egyik résztvevője bizotsan a C-jelű négyes győztese lesz. Ha nem történik meglepetés, akkor ez a holland válogatott lesz, amelynek kötelező lenne megnyenrie a csoportját az osztrák, az ukrán, és pótselejtezőből érkező rivális előtt. Így könnyen elképzelhető, hogy az idei

aranylabda szavazás második helyezettjét, Virgil van Dijket, az év fiatal játékosának választott Matthijs de Ligtet, vagy a Liverpoolal BL-t nyerő Georginio Wijnaldumot is Budapesten köszönhetjük majd.

Csak győzzük kivárni!