Dortmundba igazolhat Szoboszlai gólerős csapattársa

- fbl Vertical
Salzburg's Hungarian midfielder Dominik Szoboszlai and Salzburg's Norwegian forward Erling Braut Haland react after the UEFA Champions League Group E football match Salzburg v Genk in Salzburg, Austria, on September 17, 2019. (Photo by KRUGFOTO / APA / AFP) / Austria OUT
Vágólapra másolva!
Az európai labdarúgás idei szezonjának kétségtelenül egyik, ha nem a legnagyobb felfedezettje a Red Bull Salzburg 19 éves támadója, Szoboszlai Dominik csapattársa, Erling Braut Haland. A norvég csatár az osztrák bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is elképesztő mennyiségben lövi a gólokat, nem csoda, ha már most sorban állnak érte a topcsapatok, amelyek közül úgy tűnik, meglehet a befutó is.

Leginkább a Real Madrid és a Manchester United érdeklődéséről lehetett hallani, a spanyol AS információi szerint azonban Haland maradna a német nyelvterületen, és a Borussia Dortmund játékosa lehet. A lap szerint a norvég fejlődése és további pályafutása szempontjából jó döntést hozna, ha a Ruhr-vidéki alakulatot választaná, Zidane csapatába ugyanis aligha jutna rendszeres játéklehetőséghez, az angol bajnokság pedig talán túl nagy ugrást jelentene a számára.

Erling Braut Haland januártól már nem biztos, hogy Szoboszlai Dominik csapattársa lesz Forrás: AFP/Krugfoto

A Dortmundból ellenben olyan játékosok kerültek aztán igazán nagy topcsapatokhoz, mint Robert Lewandowski (Bayern), Ousmane Dembelé (Barcelona), vagy Christian Pulisic (Chelsea), így adott esetben remek ugródeszkát jelenthetne a Borussia a remeklő támadónak, aki 20 meccsen már 27 gólt szerzett az idei szezonban, a Genk elleni BL-debütálásán például mesterhármast lőtt.

Habár a játékost 2023-ig szerződés köti a Salzburghoz, kivásárlási ára mindössze 20 millió euró - ezt alighanem bármelyik csapat nevetve fizetné ki érte, pláne, hogy a transfermarkt oldal már most 30 millióra becsüli az értékét.