A Cardiff fellebbez a meghalt Emiliano Sala átigazolási díja miatt

Emiliano Sala, argentin labdarúgó, FC Nantes, baleset, gyász
Nantes' Argentinian forward Emiliano Sala poses for the team's official picture at "La Joneliere", the club's headquarters in La Chapelle-sur-Erdre, western France, on September 14, 2016. (Photo by JEAN-SEBASTIEN EVRARD / AFP)
Vágólapra másolva!
A Cardiff City benyújtotta fellebbezését a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) döntése ellen, amely a január 21-én tragikus körülmények között elhunyt Emiliano Sala vételárának fizetési kötelezettségével kapcsolatban született.

A FIFA az eladó, a francia Nantes februári beadványa után szeptember végén úgy határozott, hogy a walesi klubnak az argentin játékos 15 millió fontos vételárának első részletét, hatmillió eurót át kell utalnia a franciáknak. Ez ellen fellebbez most a Cardiff City, amely az ítélet hatályon kívül helyezését kéri a CAS-tól. A Cardiff City - amely az előző szezon végén kiesett az angol Premier League-ből - már október elején jelezte, hogy a CAS-hoz fordul, ennek nyomán a FIFA illetékes bizottsága november 4-én közleményben figyelmeztette az egyesületet: három átigazolási időszakból kizárja, amennyiben nem fizet 45 napon belül. A klub azonban úgy véli: a bizonyítékok arról tanúskodnak, hogy a két klub közötti megállapodás soha nem született meg, mivel a szerződés több pontja nem valósult meg, így pedig az semmisnek tekintendő, azaz fizetniük sem kell.

A 28 éves Salát januárban klubrekordot jelentő összegért vásárolta meg a walesi egyesület, a futballista ezért utazott Franciaországból Walesbe január 21-én egy egymotoros repülőgépen. Útközben azonban a pilóta a La Manche-csatorna fölött 1500 méteres magasságban kérte, hogy alacsonyabban haladhasson el a Guernsey-szigetnél, majd a gép ereszkedés közben, 700 méteres magasságnál eltűnt a radarképernyőről. Mint később kiderült, a tengerbe zuhant, roncsait csak február 3-án találták meg, benne Sala holttestével.