Alig fél év után kirúgták a vb-ezüstérmes holland szövetségi kapitányt

fbl Horizontal
Nem tartott sokáig Bert Van Marwijk közel-keleti kalandja
Vágólapra másolva!
Menesztették az Egyesült Arab Emírségek labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitányi posztjáról Bert van Marwijkot. Az együttes a Golf Kupa csoportkörének utolsó fordulójában hétfőn 4-2-re kikapott Katartól, így nem jutott elődöntőbe. Az arab szövetség szerdán közölte, hogy a holland kapitány távozik a csapat éléről.

A 67 éves edzőt márciusban azzal a céllal szerződtették - a januárban távozó olasz Alberto Zaccheroni helyére -, hogy kijuttassa a válogatottat a 2022-es katari világbajnokságra. Van Marwijk döntetlennel kezdett, amit négy győzelem követett. Utána viszont öt mérkőzésből négy vereség mellett csak egyet tudott megnyerni.

Nem tartott sokáig Bert Van Marwijk közel-keleti kalandja Forrás: AFP/Karim Jaafar

A vb-selejtezősorozatban az emírségek válogatottja csoportjában négy mérkőzésen hat pontot szerzett, és jelenleg a negyedik helyen áll Vietnam (11), Malajzia (9) és Thaiföld (8) mögött, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisainál.

Bert van Marwijk korábban a Feyenoord, a Borussia Dortmund és a Hamburg vezetőedzőjeként dolgozott. Hazája válogatottjával 2010-ben vb-ezüstérmet nyert. Szaúd-Arábia együttesét kijuttatta a tavalyi világbajnokságra, amelyen azonban már Ausztráliát irányította.