Vágólapra másolva!
Az élvonalbeli Kisvárda meglepetésre 1-0-ra kikapott a harmadosztályú Pécs vendégeként a labdarúgó Magyar Kupa nyolcadik fordulójának szerdai játéknapján, így nem jutott be a nyolcaddöntőbe.

A többi NB I-es csapat, amely délben lépett pályára, továbbjutott: a Honvéd Monoron, a Zalaegerszeg Szarvason, a Puskás Akadémia Dabason, a Paks pedig Mosonmagyaróváron győzött.

Az NB III középcsoportjában második helyen álló III. Kerületi TVE 1-1-es rendes játékidőt követően 2-1-re legyőzte a másodosztályban szereplő Vasast. A 15. percben az óbudaiak szereztek vezetést Balázs Richárd találatával, majd a 22. percben a veterán Torghelle Sándor tizenegyesével egyenlítettek az angyalföldiek. A 76. percben a korábbi magyar válogatott csatár eldönthette volna a meccset, de a közeli lövése a felsőlécen csattant.

Torghelle Sándor gólt lőtt a III. Kerületnek, de csapata kiesett a Magyar Kupában Forrás: vasasfc.hu

A 91. percben emberhátrányba került a III. kerület, a Vasas azonban nem tudta kihasználni az emberelőnyt, ráadásul a tizenegyespárbajig sem jutott el, mert a 118. percben egy kontratámadás végén Borvető Áron hétméteres lövése utat talált a kapuban, így Kemenes Szabolcs csapata a Nyíregyháza után újabb NB II-es együttest búcsúztatott.

A Vác-Újpest és a Dorog-Debrecen találkozókat a pályák használhatatlansága miatt nem lehetett szerdán lejátszani, ezeket az összecsapásokat elhalasztották, akárcsak az Ózd-Kaposvár összecsapást.

Eredmények:
Magyar Kupa, 8. forduló (nyolcaddöntőbe jutásért):
Monor (NB III)-Budapest Honvéd 1-3 (0-1)
Pécsi MFC (NB III)-Kisvárda Master Good 1-0 (0-0)
Szarvasi FC 1905 (megyei I.)-ZTE FC 0-2 (0-2)
Dabas-Gyón FC (NB III) - Puskás Akadémia FC 0-3 (0-2)
Credobus Mosonmagyaróvár (NB III)-Paksi FC 0-4 (0-4)
Lipót Pékség SE (NB III)-Gyirmót FC Győr (NB II) 3-1 (1-1) - hosszabbítás után
III. ker TVE (NB III)-Vasas FC (NB II) 2-1 (1-1) - hosszabbítás után
Haladás-Budafok: 2-1 (0-1)