Őrült mérkőzésen nyert a Barca az Atlético otthonában

Messi
Barcelona's Argentine forward Lionel Messi celebrates after scoring during the Spanish league football match between Club Atletico de Madrid and FC Barcelona at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, on December 1, 2019. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol labdarúgó-bajnokság vasárnap esti rangadóján az Atlético Madrid a Barcelonát fogadta. Bár a hazaiaknak sokkal több, és nagyobb helyzetei voltak, a meccset mégis a katalánok nyerték, természetesen Lionel Messi góljával.

A katalánoknak sérülés és eltiltás miatt több meghatározó játékosukat nélkülözniük kellett,

Busquets, Jordi Alba, Semedo és Dembelé sem léphetett pályára.

Hazai oldalon Diego Costa és Gimenez voltak a legnagyobb hiányzók, ennek ellénére Diego Simeone csapata remekül kezdte a találkozót. Az Atleti már a 6. percben megszerezhette volna a vezetést, Hermoso jobb oldali beadását Junior Firpo lőtte a saját kapufájára.

A 20. percben Hermoso került óriási helyzetbe,

Ter Stegen azonban egészen elképesztő bravúrral mentette szögletre

a spanyol hátvéd próbálkozását.

A Barca a félidő közepén veszélyeztetett először, Rakitic kapott szép labdát Messitől, majd lőtt messziről, Oblak azonban bravúrral hárított. Nem sokkal később Suárez is lövésre szánta el magát jó 22 méterről, ám nem sokkal célt tévesztett. A félidő hajrájában egy-egy óriási helyzete még volt a csapatoknak, egyaránt szögletből,

Morata a német kapusba, Piqué pedig a keresztlécre fejelt.

Antoine Griezmann korábban az Atlético Madrid közönségének kedvence volt, a nyáron nagy vihart kavart eligazolása után viszont Barca-játékosként óriási füttykoncert és fújolás kísérte minden megmozdulását Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A hazai drukkerek egyébként elképesztő füttykoncerttel és gyűlölettel fogadták a korábbi közönségkedvencet, Antoine Griezmannt, aki nyáron cserélte az Atletico mezét a Barcáéra.

A francia minden megmozdulását és labdaérintését óriási fújolás és hangzavar kísérte.

A második játékrész első lehetősége éppen előtte adódott, a 16-os bal sarka elől lőtt kapura, de Oblak magabiztosan védett. Egy hazai kontra végén két fontos blokkot is bemutattak a vendég védők, előbb Thomas, majd Correa lövését hatástalanították. A túloldalon Messi is próbálkzott, az ő kísérletét Hermoso blokkolta.

A 70. percben felhördült a Wanda Metropolitano közönsége, Moratát rúgta fel Piqué az oldalvonal mellett, akinek volt már egy sárga lapja, de csak szabadrúgást kaptak a madridiak, a Barca hátvédje megúszta a kiállítást. A hajrára úgy tűnt, a csapatok beletörődtek a döntetlenbe,

a hétfő estétől azonban jó eséllyel hatszoros aranylabdás Lionel Messi azonban máshogy gondolta: egy rimtusváltás, és egy Suárezzel történt összjáték után védhetetlenül lőtt a hazai kapuba.

Bár a hajrában mindent megtett Simeone csapata az egyenlítésért, nem sikerült komoly helyzetet kialakítani, a Barca így megőrizte előnyét, és visszavette vezető helyét a tabella élén az ősi rivális Real Madridtól.