Társoldalunk:

A Fradi fordulatos meccset nyert Kaposváron

2019.12.01. 19:49

A labdarúgó OTP Bank Liga 14. fordulójának záró mérkőzésén a bajnoki címvédő Ferencváros 3-2-re győzött az utolsó helyen álló Kaposvár otthonában.

A címvédő Ferencvárosra - az után, hogy csütörtökön drámai mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott az Espanyollal az Európa-ligában - papíron könnyebbnek ígérkező feladat várt, ugyanis az utolsó helyen álló Kaposvárhoz látogatott. A Fradi legutóbb 2014 októberében, Ligakupa-mérkőzésen játszott Kaposváron, akkor kikapott. A fővárosi csapat a legutóbbi tíz Rákóczi elleni idegenbeli mérkőzéséből egyet sem tudott megnyerni.

Az erőviszonyok azonban most kevésbé tűntek kiegyenlítettnek, mert az idei szezonban a Rákóczi pályaválasztóként csak a Diósgyőr ellen tudott nyerni, de a többi eddigi mérkőzését elveszítette. Ellenben a Fradi a Puskás Akadémia elleni felcsúti vereség óta öt mérkőzésen 13 pontot szerzett, a négy megnyert találkozón 14 gólt szerzett. 

A Fradi kezdte jobban a meccset, Szergej Rebrov csapata tíz percig folyamatosan támadott, a vezetést mégis a Kaposvár szerezte meg. A 11. percben Csiki Norbert jobboldali beadása Ádám Martin elé került, aki lerázta magáról Ihnatenkót, majd 11 méterről a jobb alsó sarokba helyezett.

A hazaiak nem sokáig vezettek, ugyanis szinte a középkezdés után egyenlített a Fradi. Zubkov adott remek labdát Isaelnek, a brazil támadó gyönyörű mozdulattal levette a labdát, majd egy pattanás után a jobb felső sarokba lőtt.

A folytatásban mindkét csapat támadójátékra törekedett. Az utolsó Kaposvár nem ásta be magát a tizenhatosa elé, és a 30. percben akár újra vezetést is szerezhetett volna, de a korábbi ferencvárosi Beliczky Gergő közeli lövését Gróf Dávid védeni tudta.

Az ellentámadásból a Fradi is betalálhatott volna, de Tokmac Nguen távoli lövése a balkapufán csattant. A 32. percben fordított a bajnoki címvédő.  A brazil Isael kapu elé belőtt szabadrúgásába senki nem ért bele, ez pedig megzavarta Slakta Balázs kapust, így a labda a jobb alsó sarokban kötött ki.

Az első félidő utolsó percében növelhette volna az előnyét a Ferencváros. Boli átadása után Zubkov került ziccerbe, de az ukrán szélső közeli lövését Slakta lábbal védeni tudta.

A második félidőt jól kezdte a Fradi, az 58. percben akár el is dönthette volna a meccset. Egy gyönyörű kontratámadás végén Isael tálalt Zubkov elé, aki középre lőtt az érkező Bolinak, az elefántcsontparti támadó pedig az üres kapuba továbbított. Azonban Bogár Gergő játékvezető nem adta meg a gólt, mert a gólpasszt adó Zubkov lesen kapta a labdát Isaeltől. A 64. percben a semmiből egyenlített a Kaposvár.  Ádám Martin csúsztatása után Csiki Norbert felpörgette magának a labdát, majd 17 méterről a jobb felső sarokba bombázott.

A 73. percben ismét vezetést szerezhetett volna a Fradi. Egy hazaadás után Slakta a rárontó Tokmacba rúgta a labdát, azonban a vendégek támadója nem tudott élni az ajándéklabdával. Két perccel később viszont gyönyörű gólt lőtt a Ferencváros. Tokmac átadása után Boli csinált meg egy befele cselt a tizenhatoson belül, majd 14 méterről a kapu bal oldalába csavart.

A 78. percben lezárhatta volna a meccset a bajnokcsapat. Tokmac futott el a jobb szélen, a beadására Boli érkezett, de hét méterről a kapu mellé fejelt. 

Az utolsó percekben a Kaposvár mindent megtett az egyenlítésért, a Fradi pedig kontratámadásokra rendezkedett be.  A 88. percben a fővárosiak ismét eldönthették volna a meccset. Megint Boli került ziccerbe, elgurította a labdát a kivetődő Slakta mellett, azonban a jobb kapufát találta el. Két perccel később újabb Fradi-ziccer maradt. Zubkov futott el a jobb oldalon, megcsinált egy befele cselt, majd kilenc méterről kapura lőtt, de az elvetődő Slakta lábbal védett.

A hosszabbításban a vendégek már magabiztosan tartották a labdát, így az eredmény már nem változott. Győzelmével a bajnoki címvédő Ferencváros három pont előnnyel - egy meccsel kevesebbet játszva - vezeti a tabellát a MOL Fehérvár FC előtt. A Kaposvár továbbra is az utolsó helyen áll, öt ponttal lemaradva a bennmaradást érő 10. helytől. 

A Ferencváros 1977 után először és mindössze másodszor nyert a somogyi megyeszékhelyen, és már 11 meccse veretlen a bajnokságban. 

A Kaposvár ezzel szemben sorozatban hetedszer kapott ki, és csupán hat pontot szerezett az OTP Bank Ligában.