Vágólapra másolva!
16.00-tól négy párharc kezdődött a Premier League (PL) 14. fordulójában. A listavezető Liverpool kapusát vesztve is 2-1-re nyert hazai pályán a Brighton ellen. A Tottenham 3-2-re verte a Bournemouth csapatát, így Mourinho vezetésével a bajnokságban 2/2-vel áll az együttes. A londoni derbin 1-0-ra győzőtt a West Ham a Chelsea vendégeként, a Burnley otthon kapott ki 2-0-ra a Crystal Palacetól.

A PL élén álló Liverpool kihasználta a Manchester City ebéd utáni botlását (erről itt írtunk bővebben) és az Anfield Roadon 2-1-re verte a Brighton együttesét. A találkozó nyerő párosa az Alexander-Arnold – Van Dijk duó volt, amelyből előbbi két gólpasszal, utóbbi két góllal vette ki a részét a sikerből. Az összecsapás 76. percében a Pool kapusa tette izgalmasabbá a meccset a hazaiak számára, amikor jó 20 méterre a saját kapujától kézzel ért a labdába és kapott piros lapot. A vendégek nem tudtak élni az utolsó szűk negyedórában az emberelőnyükkel, így a Liverpool 11 ponttal vezet a City és a Leicester előtt, bár utóbbi csapat csak vasárnap lép majd pályára.

A Tottenham Alli révén már az első órában 2-0-s előnybe került, amit Sissoko a 69. percben 3 gólosra módosított, azonban Wilson duplájának köszönhetően a meccs vége izgalmasan alakult. 3-2-vel ért véget a találkozó, így Mourinho továbbra is hibátlan csapata élén, a bajnokságban két győzelem, a BL-ben pedig egy siker áll a neve mellett.

A londoni derbin nem potyogtak a gólok, a második játékrész 3. percében Cresswell vette be a házigazdák kapuját és ezzel a találattal el is hozta a West Ham a három pontot a Chelsea otthonából.

A középmezőnyt erősítő Burnley és Crystal Palace csatájában szintén vendégsiker született, 2-0-ra kapott ki a Burnley hazai pályán.

Premier League, 14. forduló, 16.00-ás mérkőzések:

Liverpool – Brighton: 2-1
Gólszerzők: Van Dijk 18', 24' illetve Dunk 79'
Tottenham – Bournemouth: 3-2
Gólszerzők: Alli 21', 50', Sissoko 69' illetve Wilson 73', 90+6'
Chelsea – West Ham: 0-1
Gólszerző: Cresswell 48'
Burnley – Crystal Palace: 0-2
Gólszerzők: Zaha 45+1', Schlupp 78'