Vágólapra másolva!
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint ennél erősebb csoportba nem kerülhetnénk, amennyiben sikerrel vesszük a jövő évi Európa-bajnokság pótselejtezőjét, azaz a Nemzetek Ligája A divíziójának döntőjét.

A bukaresti sorsoláson az F csoport Münchenben és Budapesten rendezendő meccsein Németország, a világbajnoki címvédő Franciaország és a Cristiano Ronaldo által vezérelt, Eb-címvédő Portugália került a négyesbe, ahol akár Magyarország is lehet a negyedik csapat, amennyiben megnyeri a Nemzetek Ligája rájátszásában az A divízió döntőjét.

"Mondtam már korábban is, hogy sosem volt szerencsém a sorsolásokon és ez ma is bebizonyosodott. Egyértelműen ez a legnehezebb csoport, amelybe kvalifikáció esetén kerülhettünk: három nálunk sokkal erősebb ellenfélről beszélünk,

a negyedikkel pedig a selejtezők során játszottunk" – értékelte a sorsolást Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki leszögezte, nem szeretne ennyire előreszaladni, mert egyelőre a rájátszás két mérkőzésére kell koncentrálni.

Az olasz szakvezető szerint már a Bulgária elleni meccs sem lesz könnyű a pótselejtezőben, és ha azt megnyerik, akkor elképzelhető, hogy a "roppant erős" Izlanddal kell majd játszaniuk hazai pályán. A másik ellenfél a kijutásról döntő fináléban Románia lehet. Az biztos, hogy, bármelyik csapattal is találkozunk, a mérkőzésnek a Puskás Aréna adhat otthont.