Ronaldóékkal kezdhetünk, Griezmannékkal folytathatjuk az Eb-n, ha kijutunk

fbl Horizontal panoramic
A combination of two file pictures made on July 8, 2016 shows France's forward Antoine Griezmann (L) in Marseille on July 7, 2016, and Portugal's forward Cristiano Ronaldo (L) in Decines-Charpieu, near Lyon, on July 6, 2016. - France will face Portugal in the Euro 2016 final football match at the Stade de France in Saint-Denis, north of Paris, on July 10, 2016. (Photo by Bertrand LANGLOIS and Francisco LEONG / AFP)
Vágólapra másolva!
A jövő nyári labdarúgó Európa-bajnokság sorsolása sztárcsapatokat és igazi világsztárokat küldött a Puskás Arénába. Lássuk, melyik remek válogatottat mikor láthatjuk Budapesten!

A sorsolást végző korábbi Eb-legendák a létező legerősebb csoportotá állították össze a budapesti négyesbe: azt tudni lehetett, hogy Németország az F csoportba kerül, miután München és Budapest egy párban van, de az, hogy a világbajnoki címvédő francia, és az Eb-győztes portugál csapat is ide került, igazi csemegét jelent minden szurkolónak. Ha abból az optimista feltételezésből indulunk ki (és miért tennénk másként), hogy a magyar válogatott is kijut a jövő nyári tornára, akkor ilyen meccsekre lehet készülni 2020 júniusában:

június 16.: Magyarország–Portugália
június 20.: Magyarország–Franciaország
június 24.: Portugália–Franciaország
június 28.: középdöntő, a C csoport győztese–a D, az E vagy F csoport 3. helyezettje

Igazán pikáns lesz a portugál–francia mérkőzés, hiszen épppen ez a két csapat játszotta a 2016-os franciaországi Eb döntőjét.

A nyolcaddöntős találkozó még "szervezés alatt" áll, de ebből az ábrából ki lehet sakkozgatni, hogy milyen párosítások jöhetnek létre:

Az is biztos, hogy a három, egyaránt a végső győzelemre is esélyes nagy csapat közül egy biztos, hogy csak a legjobb harmadikok között mehet tovább.