120. születésnapját ünnepli az FC Barcelona

Horizontal
Barcelona's Argentine forward Lionel Messi (L) is congratulated by teammates Barcelona's French forward Antoine Griezmann (R) and Barcelona's Uruguayan forward Luis Suarez (C) after scoring a goal during the UEFA Champions League Group F football match between FC Barcelona and Borussia Dortmund at the Camp Nou stadium in Barcelona, on November 27, 2019. (Photo by Josep LAGO / AFP)
Vágólapra másolva!
A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Barcelona pénteken ünnepli a 120. születésnapját. Az egyesületet 1899. november 29-én alapította a svájci Hans Gamper.

A klub a spanyol bajnokság kezdetétől megszakítás nélkül részt vesz az első osztály bajnoki küzdelmeiben. A katalán klub jelentősebb eredményeit tekintve a spanyol bajnokság első osztályát 26, a spanyol Király Kupát 30, a spanyol szuperkupát 13, a Bajnokok Ligáját és elődjét öt, az UEFA-kupa elődjét három, a kupagyőztesek Európa-kupáját négy, az UEFA-szuperkupát pedig öt alkalommal nyerte meg a csapat.

Születésnapos az FC barcelona Forrás: AFP/Josep Lago

Jelenleg is a világ legjobb csapatai közé tartozik az együttes, ráadásul Barcelonábn játszik korunk egyik, ha nem a legjobb játékosa, az ötszörös aranylabdás Lionel Messi. A Barca számos világhírű külföldi játékosokat tudhatott a soraiban korábban is, köztük több magyar is, mint például Kubala László, Kocsis Sándor, Czibor Zoltán.