Már nem Petry Zsolt a Hertha kapusedzője

Training prelude Hertha BSC Sports soccer Bundesliga Hertha Workout Coaches
03 January 2019, Berlin: Zsolt Petry, goalkeeper trainer, at the training start of the Hertha BSC team. Photo: Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
Jürgen Klinsmann, a Hertha BSC hétfőn kinevezett vezetőedzője leváltotta az első csapat kapusedzői posztjáról Petry Zsoltot.

A német válogatottal játékosként világbajnok, edzőként vb-bronzérmes Klinsmann nemcsak Petryt, hanem az eddigi másodedzőt, Harald Gämperlét is leváltotta, de a Hertha közleménye szerint mindketten maradnak a berlini klubnál, új posztjukról később születik döntés. Petry helyét a korábbi 59-szeres német válogatott, Európa-bajnok Andreas Köpke veszi át.

Petry Zsolt marad Berlinben, de már az első csapat edzéseire kell járnia Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Britta Pedersen

"Klinsmann kérése az volt, hogy a saját, jól bevált stábjával dolgozhasson a Herthánál is, ami a futball világában egy érthető kérés, a klubvezetés pedig elfogadta ezt a feltételt. Abban maradtunk, hogy januárig kapok néhány hét pihenőt, ezt követően pedig az utánpótlásban vár rám feladat. A részletekre nem tértünk ki, ahhoz még friss a dolog, erre január elejéig még lesz időnk. Annyi biztos, a klubvezetés tervez velem. Hogy hosszabb távon mi lesz a sorsom, az azon is múlik, nyártól ki veszi át a csapatot" – mondta el Petry Zsolt a Nemzeti Sportnak.

A Berliner Kurier ugyanakkor megjegyzi, hogy 2018-ban Petry nem a legszebben nyilatkozott az akkor a Herthában próbálkozó fiatal kapusról, Jonathan Klinsmannról:

"Még mindig nagyon naiv. Azt hiszi, hogy mindent meg lehet oldani pusztán a képességekkel. De a képességeknek elhivatottsággal kell párosulniuk, különben semmire sem mész" – idézi a fővárosi lap Petry akkori nyilatkozatát.