Vágólapra másolva!
A Ferencváros nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, Sigér Dávid góljával a vezetést is megszerezte, de a folytatásban egy megpattanó lövéssel az Espanyol egyenlíteni tudott. A második félidőben a Fradi kihagyott, majd belőtt egy tizenegyest, de drámai lett a vége, és 2-2-es döntetlen.

A Ferencváros az Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában a spanyol Espanyolt fogadta. A barcelonai csapat továbbjutása már a mérkőzés előtt biztos volt, a Fradinak akkor maradhatott meg biztosan az esélye a továbbjutásra, ha pontot szerez, de a döntetlen esetén is nagyon nehéz helyzetbe került volna, ha a bolgár Ludogorec nyer a CSZKA otthonában, ha nem, akkor egy bulgáriai sikerrel még mindig kínálkozott esély a továbbjutásra az utolsó fordulóban a magyar bajnoknak.

A Ludogorec moszkvai meccsét figyelni kellett, a bolgárok ugyanis egy ponttal az FTC előtt álltak a fordulót megelőzően, az Espanyol célja a csoportgyőzelem bebiztosítása lehetett.

A Ferencváros a Dibusz – Civic, Frimpong, Blazic, Lovrencsics – Sigér, Haratin – Tokmac, Isael, Varga – Boli

tizeneggyel kezdett, visszatért tehát a sérüléssel bajlódó Sigér Dávid, először kezdett a csoportkörben Varga Roland és Frimpong is.

A Ferencváros kezdője Forrás: Koncz Márton - Origo

A spanyolok a lenti tizeneggyel kezdtek:

Már a meccs előtt volt egy kis meglepetés, ugyanis az Espanyol kezdett zöld szerelésben, a Fradi ezúttal fehérben szerepelt. A kezdő sípszó előtt a szokásosnak mondható csodálatos élőképpel kezdtek a fradisták, akik a Budapest, IX. kerületet írták ki ezúttal.

FTC Espanyol Európa-liga focimeccs Forrás: Koncz Márton - Origo

A Ferencváros előtt adódott az első lehetőség, Franck Boli maradt le nem sokkal egy beadásról az első percekben, majd két kisebb spanyol lehetőség után Varga Roland lövését védte egy vetődéssel a Real Madriddal Bajnokok Ligája-győztes kapus, Diego Lopez.

A 23. percben megszerezte a vezetést a Ferencváros! Isael ívelt középre egy szabadrúgásból, a labda mindenki előtt elment, és a kapufán csattant, a kipattanóra remekül érkezett Sigér Dávid, aki állítgatás nélkül a spanyolok kapujába lőtt.

Ebben a pillanatban a Ferencváros továbbjutó helyre került, ugyanis a CSZKA-Ludogorec meccs 0-0-ra állt.

Sigér Dávid gólöröme Forrás: Koncz Márton - Origo

A 31. percben egyenlített az Espanyol, Pipa vert meg mindenkit a Fradi védelmének jobb oldalán, majd Oscar Melendónak gurított vissza, akinek a lövése Frimpong lábán megpattanva jutott Dibusz Dénes kapujába.

A második félidő elején Sigér újabb gólt szerezhetett volna, egy szöglet után tudott beleérni a labdába a kapu közvetlen közelében, de a kapufa mellé célzott nem sokkal.

Nem sokkal később Sigér került a földre a tizenhatoson belül, de a portugál Martins nem fújt semmit, majd a 61. percben Varga Roland helyére Rebrov beküldte Zsubkovot.

Moszkvában a 66. percben megszerezte a vezetést a Ludogorec, ami azt jelentette, hogy a Fradinak az utolsó körben csak akkor lenne esélye, ha minimum 4-0-ra nyer Razgradban.

Ezzel szinte egy időben Isael rúgott egy hatalmas kapufát Budapesten, majd a zöld-fehérek még egy lapáttal rátettek, és a szurkolók biztatása közben próbáltak minél több helyzetet kialakítani.

Diego Lopeznek volt dolga Forrás: Koncz Márton - Origo

A 72. percben aztán Dibusznak kellett bemutatnia egy bravúrt, a kinyíló ferencvárosi védelemnek köszönhetően Victor Campuzano Bonilla lőhetett közelről, majd a szögletet követően Calero próbálkozását is védte Dibusz.

Eközben egyenlített a CSZKA, az ottani 1-1 azt jelentette, hogy bármilyen győzelemmel a Fradi jutna tovább az utolsó körben.

Az izgalmak fokozódtak, amikor Boli harcolt ki egy tizenegyest, de Isael lövését védte Lopez.

A brazil egyébként hétvégén a ZTE ellen is kihagyott egy büntetőt.

Isael büntetőt rontott - ez a kép a kapufa után készült Forrás:Koncz Márton - Origo

A Ferencváros mindent megtett a sikerért, az utolsó percekre beállt Skvarka és Szihnyevics is, majd újabb tizenegyest harcolt ki a Fradi, ezúttal Isaelt lökték fel.

A labda mögé ezúttal Skvarka állt, aki már nem hibázott, Lopezt elküldte jobbra, ő pedig a kapu baloldalába lőtt.

Amikor már azt hitte mindenki, hogy vége a meccsnek, a spanyolok egyenlítettek. Előbb Civic kapta meg a második sárga lapját, majd Pipa cselezett megint a baloldalon, beadására Sergi Darder érkezett, aki egyenlített, és tőrt döfött a hazai szurkolók szívébe a 96. percben.

A budapesti 2-2 és a moszkvai 1-1-es eredmény azt jelenti, hogy a Fradi egy győzelemmel az utolsó fordulóban még továbbjuthat.

A Ludogorec-Ferencváros mérkőzést december 12-én rendezik majd.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayer Leverkusen 6 6 0 0 19-3 16 18
GY
GY
GY
GY
GY
2.
Qarabag FK 6 3 2 1 7-9 -2 10
GY
V
V
D
GY
3.
Molde 6 2 3 1 12-12 0 7
V
GY
GY
D
V
4.
BK Häcken 6 0 6 0 3-17 -14 0
V
V
V
V
V

Európa-liga, H csoport, 5. forduló:
Ferencváros–Espanyol (spanyol) 2-2 (1-1)
Groupama Aréna, 19 111 néző, v.: Tiago Bruno Lopes Martins (portugál)
gólszerzők: Sigér (23.), Skvarka (91., 11-esből), illetve Melendo (31.), Darder (96.)
piros lap: Civic (94.)
sárga lap: Civic (12., 94.), Boli (25.), Frimpong (35.), illetve Lluis Lopez (43.), Calero (76.), Didac Vila (76.), Ezzarfani (78.), Iturraspe (90.)

Ferencváros: Dibusz - Lovrencsics, Blazic, Frimpong, Civic - Sigér (Skvarka, 86.), Haratin - Isael, Nguen, Varga (Zubkov, 61.) - Boli (Szihnyevics, 84.)
Espanyol: Diego Lopez - Lluis Lopez, Calero, Didac Vila - Pipa, Lozano, Iturraspe, Granero (Ezzarfani, 69.), Corchia - Melendo (Calleri, 81.), Campuzano (Darder, 88.)