Kikapott Kazahsztánban a Manchester United

Kazakhstan Soccer Europa League Astana - Manchester United UEFA football
6089229 28.11.2019 Astana's Abzal Beysebekov and Manchester United's Tahith Chong struggle for the ball during the Europa League Group L soccer match between Astana and Manchester United, in Nur-Sultan, Kazakhstan. Vladislav Vodnev / Sputnik
Vágólapra másolva!
A Manchester United 2-1-es vereséget szenvedett a kazah Asztana otthonában a labdarúgó Európa-liga 5. fordulójában. 

Az L csoportból már négy forduló után biztosan továbbjutó, 10 pontos angol csapat vezetőedzője, Ole-Gunnar Solskjaer nem csinált belőle titkot, hogy nem az asztani találkozó lesz számukra a legfontosabb: Jesse Lingard kivételével az összes kezdőjátékosát otthon hagyta, a válogatott támadón kívül még Mason Greenwood és a sokat kihagyó Luke Shaw mondhatta el magáról, hogy van kell rutinja.

A tíz mezőnyjátékos átlagéletkora 20 év és 221 nap volt. Ezek után meglepő, hogy a 10. percben a MU szerzett vezetést, természetesen Lingard révén. A szünet után azonban a kazahok megfordították a találkozót, előbb Slomko egyenlített, majd Dishon Bernard öngóljának köszönhetően a győzelmet is megszerezték.

A csoport másik mérkőzésén a AZ Alkmaar a szerb Partizant fogadja, ha pontot szereznek, már biztosan továbbjutnak, ha pedig nyernek akkor az utolsó forduló előtt átveszik a vezetést a hollandok a csoportban.

A Krasznodar és a Getafe is győzött a labdarúgó Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában, csütörtökön, így nyílt maradt a két csapat versenyfutása a C csoportban.

Az orosz együttes a helyét a kieséses szakaszban már korábban biztosító Basel ellen nyert saját közönsége előtt, míg a spanyol csapat a Trabzonspor otthonában gyűjtötte be a három pontot.

Európa-liga, csoportkör, 5. forduló:
C csoport:
Krasznodar (orosz)-Basel (svájci) 1-0 (0-0)
Trabzonspor (török)-Getafe (spanyol) 0-1 (0-0)
Az állás: 1. (és továbbjutott) Basel 10 pont, 2. Getafe 9 (5-4), 3. Krasznodar 9 (7-8), 4. Trabzonspor 1

L csoport:
Asztana (kazah)-Manchester United (angol) 2-1 (0-1)
később:
AZ Alkmaar (holland)-Partizan Beograd (szerb), Hága 18.55