Szergej Rebrov: Nem biztos, hogy az a jó, ha az ellenfelünk pihentet

Budapest, 2019. október 3. Szerhij Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga csoportkörében a bolgár Ludogorec ellen játszott mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában 2019. október 3-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
A Ferencváros az Európa-liga ötödik fordulójában az Espanyolt fogadja csütörtök este a Groupama Arénában. A meccset megelőzően a csapat vezetőedzője, Szergej Rebrov, valamint Franck Boli válaszolt az újságírók kérésére.

Az Espanyol már abban a tudatban érkezett Magyarországra, hogy 10 pontjával biztos továbbjutó. A Ferencváros a csoport harmadik helyén áll 5 ponttal, eggyel lemaradva a bolgár Ludogorec mögött, amely a CSZKA Moszkva otthonában lép majd pályára.

A Ferencvárosban több játékos sem léphet majd pályára, de Szergej Rebrov emiatt nem aggódik különösebben.

„Minden csapatrészben vannak minimális problémáink, de ez természetes, ezzel nem is foglalkozunk. A helyzeteink minden eddigi Európa-liga meccsen megvoltak, igaz nem lőttünk sok gólt, de a helyzetekig mindig eljutottunk. A játékosok értik, mennyire fontos a csütörtöki meccs. Az Espanyol továbbjutóként és új edzővel érkezik. A felállásuk változott valamennyit.

– mondta Rebrov, aki hozzátette, a győzelem lesz a Ferencváros célja csütörtök este.

Szergej Rebrov, a Ferencváros ukrán vezetőedzője a labdarúgó Európa-liga csoportkörében a bolgár Ludogorec ellen játszott mérkőzésen a fővárosi Groupama Arénában Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Szeretném, ha a játékosok élveznék a helyzetet. Tele lesz a stadion, jó csapatot fogadhatunk. Ez egy fontos meccs nekünk és a szurkolóknak is, ráadásul esélyünk is van arra, hogy még továbbjussunk, mindenki száz százalékot fog nyújtani.

A tervünk az, hogy támadólag lépünk fel, természetesen próbálunk gólokat szerezni, de

ne felejtsük el, egy topligás csapatot fogadunk úgy, hogy mi még a csoportkörben sem jártunk az elmúlt 15 évben.

Az egy pont lehet, hogy nem elég nekünk, a győzelemért fogunk küzdeni, két meccsel a vége előtt még van esélyünk továbbjutni, ami nem rossz" – tette hozzá az ukrán tréner.

Franck Boli az első meccsen még nem lehetett ott Barcelonában, de reméli, hogy ugyanolyan veszélyes lesz majd a Ferencváros, mint amilyen Barcelonában volt, és meglesznek a lehetőségeik.

A három ferencvárosi gólszerző, Isael Barbosa, Tokmac Nguen és Franck Boli a hétvégi, ZTE elleni meccsen Forrás: MTI/Kovács Tamás

„Az Espanyol természetesen nagyon jó csapat, próbáltunk felkészülni ellenük, de magunkra próbálunk koncentrálni, mi is képesek vagyunk a labdatartásra is, azzal pedig nem foglalkozunk, milyen összeállításban lép majd pályára az ellenfél. A legfontosabb az, hogy a csapat folyamatosan fejlődjön. Szeretnénk gólt, gólokat szerezni, de ez az Európa-liga, itt már nincsenek könnyű meccsek" – mondta Franck Boli.

A Ferencváros-Espanyol meccset csütörtökön 18.55-től rendezik a Groupama Arénában.

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayer Leverkusen 6 6 0 0 19-3 16 18
GY
GY
GY
GY
GY
2.
Qarabag FK 6 3 2 1 7-9 -2 10
GY
V
V
D
GY
3.
Molde 6 2 3 1 12-12 0 7
V
GY
GY
D
V
4.
BK Häcken 6 0 6 0 3-17 -14 0
V
V
V
V
V