Nemrég még az Arsenalt verték, most még élvonalbeli licencet sem kaptak

UEFA Europa League : Galatasaray vs Ostersund Galatasaray Sweden FOOTBALL July UEFA Europa League 2017 sports Soccer MATCH 2nd Qualifying Round Jamtkraft Arena Ostersund
OSTERSUND, SWEDEN - JULY 13 : Jamie Hopcutt (R) of Ostersund celebrates with his teammates after scoring during the UEFA Europa League 2nd Qualifying Round soccer match between Galatasaray and Ostersund FK at Jamtkraft Arena in Ostersund, Sweden on July 13, 2017. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A 2010-es évek svédországi "csodacsapata", az Östersund komoly anyagi gondokkal küzd, ezért nem kapott indulási engedélyt a svéd élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2020-as szezonjára.

Az amatőrligából néhány év alatt az első osztályba jutott, majd a Svéd Kupát is elhódító együttes korábbi elnökét hetekkel ezelőtt börtönbüntetésre ítélték súlyos gazdasági bűncselekmények elkövetése miatt, a klub pedig idővel eladósodott.

Az Östersund SK a befektetőivel, illetve az adóhatósággal szemben összesen 10 millió koronás tartozást halmozott fel. Az összeget nemrég közadakozásból sikerült előteremteni, a támogatók között volt többek között a csapat korábbi vezetőedzője, a jelenleg az angol Premier League-ben érdekelt Brightont irányító Graham Potter is, mindezek ellenére a svéd szövetség licencadó testülete nem adott indulási jogot a gárdának.

Nagy bajban az Östersund Forrás: Anadolu Agency/2017 Anadolu Agency/Burak Akbulut

A döntés ellen várhatóan fellebbez a klub, ám jelen állás szerint úgy tűnik, a következő esztendőben csak a másodosztályban lesz helye az Östersundnak.

A közép-svédországi város együttese 1996-os alapításától 2010-ig a harmadosztályban, 2011-ben pedig a negyedosztályban szerepelt. Két évvel később viszont már a második vonalban játszott, újabb három szezon után pedig feljutott a 16 csapatos élvonalba, melyben azóta is szerepel.

Az Östersund tündérmeséjének a 2017-es év volt a csúcsa, amikor a gárda megnyerte a Svéd Kupát, ötödik helyen végzett a bajnokságban, az Európa-ligában pedig a selejtező második köréből indulva a csoportkörbe, onnan pedig a kiesés szakaszba jutott. Ennek első körében az Arsenal búcsúztatta a svédeket annak ellenére, hogy hazai pályán 2-1-re nyerni tudtak.