Vágólapra másolva!
Biztosítási csalás miatt szervezte meg saját halálát tavaly májusban egy korábbi Premier League-labdarúgó, Jlloyd Samuel, legalábbis lánytestvére szerint.

Az Aston Villa és a Bolton Wanderers korábbi, trinidadi válogatott játékosa tavaly májusban közúti baleset áldozata lett: miután

gyermekeit kirakta az iskolájuknál, kocsijával kisteherautónak ütközött, s a Range Roverében égett.

Leslie-Ann Samuel, a játékos nővére szerint azonban a labdarúgó életben van, és

a felesége szervezte meg a tragikus esetet, hogy a biztosító komolyabb összeget fizessen

– írja a brit The Sun.

A nő panaszt emelt a halottkém korábbi eljárása ellen, a szakember levélben közölte vele: Jlloyd Samuel azonosítása két nappal a halála után történt a warringtoni kórházban, a fogorvosi nyilvántartás és a röntgenfelvételek alapján. Leslie-Ann Samuel viszont DNS-teszttel szeretné bizonyítani igazát. A halottkém szerint erre már kétszer is lett volna alkalma, ám nem élt vele, ami már csak azért is érdekes, mert a focista özvegye ügyvédjein keresztül engedélyt adott rá.

"Jlloyd, hamarosan találkozunk, ebben az életben" – írta a közösségi oldalán az elhunyt focista nővére. "Testvérem,

– ilyen üzenet is megjelent a világhálón.

Jlloyd Samuel (fehérben) a Manchester United ellen Forrás: AFP/Paul Ellis

A cheshire-i rendőrség szóvivője megerősítette, beadványt kaptak a Samuel család egyik tagjától.

„Panaszát megtárgyalták, de úgy ítélték meg, a tragédiával kapcsolatos eljárás alapos és körültekintő volt. A következtetéseket független rendőrségi szakértő értékelése is igazolta, így

a kérvényt elutasították" – mondta a szóvivő. Vagyis DNS-teszt nem lesz, de azt elérte a labdarúgó nővére, hogy a rendőrség újranyitja az aktát.

Az áldozat özvegye reagált sógornője vádjaira.

„Van három gyermekem, akiknek nemcsak

az apjuk elvesztésével kell foglalkozniuk, de hamis hírekkel, fenyegetésekkel, személyes támadásokkal is" – nyilatkozta Emma Samuel.

Jlloyd Samuel szinte minden nagyobb profi klubjában futballozott magyar csapattárssal. 1998 és 2007 között volt az Aston Villa játékosa, utolsó szezonjaiban a felkészülési meccseken együtt szerepelt Stieber Zoltánnal, majd a Boltonhoz igazolt, ahol négy éven át (2007–2011) a kapus Bogdán Ádám is focizott. Ezenkívül 2011-ben rövid ideig Gyepes Gáborral erősítette a Cardiff Cityt.

(forrás: Blikk)