Hihetetlen fordítás után nyerte meg a Flamengo a Libertadores-kupát

fbl Horizontal
Flamengo's Everton Riveiro (C) celebrates with the trophy after winning the Copa Libertadores final football match by defeating Argentina's River Plate, at the Monumental stadium in Lima, on November 23, 2019. (Photo by CRIS BOURONCLE / AFP)
Vágólapra másolva!
A brazil Flamengo az utolsó pillanatokban fordítva győzte le a címvédő argentin River Plate együttesét a labdarúgó Libertadores Kupa döntőjében.

A Limában rendezett szombati összecsapás 14. percében az argentinok kerültek előnybe, amit egészen a 89. percig meg is tudtak őrizni. Ekkor érkezett azonban Gabriel Barbosa, azaz Gabigol, a Fla legnagyobb sztárja, aki előbb kiegyenlített, majd a ráadás második percében a győzelmet is megszerezte csapatának.

A Flamengo – amely augusztus eleje óta veretlen tétmérkőzésen – története során másodszor nyerte meg a trófeát, ezt megelőző egyetlen sikerét 1981-ben aratta.

Még egy mondat Gabriel Barbosáról: a 23 éves támadó 2016 óta az olasz Intarnazionale játékosa, de a kék-feketéknél eddig mindössze egy szezont töltött, amikor tíz mérkőzésen egy gólt szerzett. Az olaszok előbb a Benficának, majd a Santosnak adták kölcsön, az idei évben, december 31-ig pedig a Flamengónak. A riói csapat jó vásárt csinált vele: 12 bajnokin 7 góllal segítette Carioca állami bajnoki címhez a Flamengót, eldöntötte a Libertadores-kupa döntőjét, és úgy általában 54 meccsen 40 gólnál jár.

Eredmény, döntő:
Flamengo (brazil)-River Plate (argentin) 2-1 (0-1)
gól: Gabriel Barbosa (89., 90+2.), illetve Rafael Borré (14.)