Vágólapra másolva!
Szombat délután négy mérkőzést rendeztek a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában. A listavezető MOL Fehérvár FC hazai pályán 3-1-re kikapott a Puskás Akadémiától. A Budapest Honvéd 2-1-re legyőzte a Paksot az új Hidegkuti Nándor Stadionban, így már hét mérkőzés óta veretlen az NB I-ben. A Kisvárda hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Debrecent, míg a Mezőkövesd hazai pályán 2-0-ra nyert az utolsó helyen álló Kaposvár ellen, így a tabella élére állt.

A jobb gólkülönbségének köszönhetően listavezető MOL Fehérvár FC a Puskás Akadémiát fogadta a sóstói MOL Arénában. A felcsútiak legutóbbi két bajnokijukat elvesztették, míg a fehérváriak három nyeretlenül megvívott találkozót követően az előző fordulóban Kaposváron diadalmaskodtak.

A felcsútiak kezdték jobban a meccset, és már a harmadik percben megszerezték a vezetést. Gyurcsó Ádám baloldali szöglete után David Vanecekhez került a labda, aki egy remek labdaátvétel után hét méterről a léc alá bombázott.

Ezt követően a székesfehérváriak átvették az irányítást, a 17. percben egyenlíthettek volna, azonban Futács Márkó közeli fejese a felsőlécen csattant.

Tíz perccel később újabb gólt lőtt a Puskás Akadémia.

Egy formás támadás végén Josip Knezevic ugratta ki Gyurcsó Ádámot, aki 13 méterről, higgadtan a kapu bal oldalába belsőzött.

A második találat után sem állt meg a Puskás Akadémia. A 32. percben Ezekiel Henty balról becselezte magát a tizenhatoson belülre, majd kapu elé passzolt Vaneceknek, de Kovácsik Ádám kivetődve hárítani tudott.

A székesfehérváriaknak nem sok helyzete volt az első félidőben Forrás: molfehervarfc.hu

Marko Nikolics korántsem lehetett elégedett csapatával, ugyanis kettőt cserélt a szünetben. Danilo Panticsot és Georgi Milanovot is lehozta, a helyükre Kovács István és a góllövőlistát hét találattal vezető Armin Hodzic érkeztek.

A Fehérvár támadószellemű cseréi nem hoztak változást.

A második félidő elején is a Puskás Akadémia akarata érvényesült. Az 50. percben Vanecek került helyzetbe, de az éles szögből leadott lövése elkerülte a kaput. Három perccel később Henty kísérletezett egy lapos lövéssel, de Kovácsik védeni tudott.

Az 57. percben szépíthetett volna a székesfehérvári csapat. Ivan Petrjak indult meg egy esernyőcsellel a bal oldalon, majd középre tálat Futács elé, aki viszont méterekkel a kapu fölé lőtt.

A csereként beálló, Puskás-díjas Zsóri Dániel a hajrában adott gólpasszt Forrás: molfehervarfc.hu

Ezt követen szinte azonnal eldönthették volna a meccset a felcsútiak. Knezevic egy gyönyörű csellel betört a tizenhatoson belülre, mielőtt lőhetett volna, Visar Musliu szabálytalanul szerelte, Karakó Ferenc játékvezető pedig gondolkodás nélkül a tizenegyespontra mutatott. A labda mögé a sértett állt oda, de a félmagas, jobbra tartó lövését Kovácsik kivédte, így meccsben maradt a Fehérvár.

A 71. percben Knezevic jóvátette hibáját, a Puskás Akadémia pedig eldöntötte a meccset.

A tizenegyest hibázó horvát támadó gyönyörű labdát adott Gyurcsónak, aki kilépett ziccerben, megtolta a labdát a kivetődő Kovácsik mellett, majd az üres kapuba lőtt.

Az utolsó húsz percben a székesfehérváriak próbáltak helyzeteket kialakítani, de csak a 90. percben tudtak szépíteni. A csereként beálló Zsóri Dániel szögletére Juhász Roland érkezett a rövid oldalon, és a kapuba csúsztatott.

Győzelmével a Puskás Akadémia maradt a negyedik helyen, de már csak négy pontra van az első helytől, míg a MOL Fehérvár FC lecsúszott a második helyre.

MOL Fehérvár FC - Puskás Akadémia FC 1-3 (0-2)
Székesfehérvár, 3365 néző, v.: Karakó
Fehérvár: Kovácsik - Nego, Musliu, Juhász R., Hangya - Nikolov, Pátkai - Milanov (Hodzic, a szünetben), Pantic (Kovács I., a szünetben), Petrjak (Zsóri, 61.) - Futács
Puskás Akadémia: Hegedüs - Szolnoki, Meissner, Hadzsiev, Spandler - Van Nieff - Mebrahtu (Radics, 76.), Knezevic, Henty (Sós, 87.), Gyurcsó - Vanecek
gólszerzők: Juhász R. (90.), illetve Vanecek (3.), Gyurcsó (27., 71.)
sárga lap: Kovács I. (34. - kispadon), Nikolov (48.), Musliu (59.), Pertjak (60.), Nego (68.), illetve van Nieff (29.), Spandler (34.), Szolnoki (89.)

A Mezőkövesd kétgólos győzelmet aratott az újonc Kaposvár felett, és a tabella élére állt.

Az első félidőben a Mezőkövesd irányította a játékot, de a Kaposvár sem adta fel a támadások lehetőségét. Mindkét félnek voltak ígéretes akciói, azonban sok hibával játszottak a csapatok, emiatt komoly helyzet nemigen alakult ki, viszont a szünet előtt büntetőhöz jutott a hazai gárda, amely kihasználta a kínálkozó alkalmat.

Az újonc ugyan ezt követően azonnal egyenlíthetett volna, de Szappanos bravúrral mentett.

A folytatásban egy szöglet után megduplázta előnyét a Mezőkövesd, amely biztos vezetése tudatában is jobban, szervezettebben és hatékonyabban futballozott, így a vendégeknek jószerivel esélyük sem volt még a szépítésre sem.

A borsodiak megérdemelten tartották otthon a három pontot, egyúttal átvették a vezetést a tabellán a Fehérvártól.

A sikerükkel élre ugró hazaiak hat kör óta veretlenek az élvonalban, míg a Rákóczi sorozatban hatodik vereségét szenvedte el.

Mezőkövesd Zsóry FC-Kaposvári Rákóczi FC 2-0 (1-0)
Mezőkövesd, 1452 néző, v.: Solymosi
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Vadnai, Katanec, Pillár, Silye - Karnickij, Berecz - Cseri, Pekár (Sajbán, 85.), Vajda S. (Nagy D., 61.) - Zivzivadze (Takács T., 89.)
Kaposvári Rákóczi FC: Slakta - Nagy J., Úr, Vachtler, Nagy T. - Jakimiv (Hadaró, 54.)- Nagy R., Szakály (Markovic, 66.), Beliczky - Poplatnik (Borbély, 72.), Ádám
gólszerzők: Cseri (45., 11-esből), Berecz (47.)
sárga lap: Nagy D. (85.), illetve Poplatnik (43.), Nagy T. (56.), Szakály (64.)

A Budapest Honvéd hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a vendég Paks csapatát, ezzel sorozatban a hatodik mérkőzését nyerte meg.

Az első félidőben hiába volt aktívabb a kispesti csapat és került mezőnyfölénybe, ritkán jutott a kapu elé. A játékrész legnagyobb helyzete a gyenge támadójátékot mutató paksiak előtt adódott, amikor a 42. percben Böde közeli fejesét Tujvel hárította.

A szünet után is a Honvéd irányított, de miután mindkét fél sok technikai hibát vétett, illetve sokszor szabálytalankodott, nem alakulhatott ki folyamatos játék, és a kapuk sem forogtak veszélyben. A 72. percben Böde fejesével váratlanul szerzett vezetést a Paks: a támadó egy szöglet után két védővel a nyakában a rövidről csúsztatott Tujvel kapujába. Három perccel később Lanzafame "panenkás" büntetőjével egyenlített a házigazda.

Felüörgött a mérkőzés, a Honvéd pedig a 84. percben óriási paksi védelmi hibát követően, Aliji révén megszerezte a győztes találatot. A hajrá a Paksé volt, de egyenlítenie már nem sikerült.

A Paks immár öt mérkőzés óta nyeretlen a bajnokságban, ezeken negyedszer maradt alul. Idegenben hetedik fellépésén ötödször maradt pont nélkül.

A Honvéd pályaválasztóként a Paks ellen sorozatban a 11. bajnoki összecsapásán őrizte meg veretlenségét: négy döntetlent követően hetedszer győzött ellene.

Budapest Honvéd FC-Paksi FC 2-1 (0-0)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2365 néző, v.: Pillók
Budapest Honvéd: Tujvel - Batik (Kálnoki-Kis, 49.), Kamber, Lovric - Kesztyűs (Banó-Szabó, 91.), Gazdag, Vadócz, Nagy G., Aliji - Lanzafame, Moutari (N'Gog, 85.)
Paksi FC: Rácz - Lenzsér, Fejes, Gévay, Szabó J. - Osváth (Kulcsár D., 67.), Simon Á., Windecker (Kecskés, 82.), Balogh B. - Hahn (Remili, 59.), Böde
gólszerzők: Lanzafame (75., 11-esből), Aliji (84.), illetve Böde (72.)
sárga lap: Aliji (78.), illetve Simon Á. (53.), Szabó J. (74.), Böde (74.), Lenzsér (78.)

A Debrecen egygólos vereséget szenvedett szombaton a Kisvárda otthonában.

Az első játékrészben inkább a hazaiak akarata érvényesült, több veszélyes helyzetük is volt, egy pontrúgást követően pedig sikerült megszerezniük a vezetést.

A fordulást követően kevesebb volt az esemény, a Kisvárda elsősorban kontrákra rendezkedett be, a Debrecen azonban hiába jutott több területhez, a tizenhatoshoz érkezve hiányzott az ötlet a játékából. Igazi gólszerzési lehetőséget nem is tudott kidolgozni, a Kisvárda pedig eredményesen őrizte előnyét, még az is belefért, hogy közvetlenül a lefújás előtt kihagyott egy ziccert.

A hajdúságiak idénybeli ötödik idegenbeli mérkőzésükön negyedszer - és egyben sorozatban negyedszer - kaptak ki, a házigazdák viszont megszakították hárommeccses nyeretlenségi szériájukat.

Kisvárda Master Good-Debreceni VSC 1-0 (1-0)
Kisvárda, 2859 néző, v.: Iványi
Kisvárda: Felipe - Hej, Rubus, Kravcsenko, Protic (Melnyik, 59.) - Karaszjuk, Lucas - Sassa, Bumba (Cukalasz, 26.), Hugo Seco (Kovácsréti, 75.) - Grozav
DVSC: Kosicky - Kusnyír, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi - Haris, Tőzsér - Varga K. (Kundrák, 66.), Adeniji (Trujic, 74.), Szécsi (Pintér, 85.) - Garba
gólszerző: Kravcsenko (13.)
sárga lap: Kravcsenko (37.), Hugo Seco (45+1.), Melnyik (83.), Felipe (87.), illetve Pávkovics (31.), Kinyik (53.), Garba (79.)

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista