Vágólapra másolva!
Az Újpest háromszoros NB I-es aranyérmes és Magyar Kupa-győztes egykori klasszis játékosa, Törőcsik András mai napig rendszeres vendége a futballpályának. Ha jó idő van, süt a nap, barátjával, a gyúróként és erőnléti trénerként tevékenykedő Pintér Istvánnal a Pénzügyőr SE gyepén labdázik.

Teszi ezt ráadásul úgy, hogy még ma is látszódik, egykoron Európa egyik legjobbja volt. Legyen szó passzolgatásról, kapura lövésről vagy labdavezetésről, a „Kese" és a „Törő" becenévre hallgató ikon kifogástalanul végzi el a számára kijelölt feladatokat. A szurkolók egykoron „Táncolj, Törő!" felkiáltással biztatták őt, erre akár még most is rászolgálna a legenda – írja a Blikk.

„A labdarúgás az életem, nagyon jólesnek ezek az edzések, tudom, hogy az egészségemre válnak. Igyekszem mindent beleadni" – árulta el a lapnak Törőcsik, aki a labdás gyakorlatok mellett nyújtógyakorlatokat, fekvőtámaszokat is végez.

Törőcsik András egyre jobb formában van Forrás: Fuszek Gábor/Blikk

Kocogás, páros karkörzés és séta is szerepel az edzésprogramban, amelyet Pintér István mindig szigorúan betartat „tanítványával".

„Andrással szerencsére nincs gond, rendkívül szófogadó, az esetek túlnyomó többségében maradéktalanul megteszi, amit kérek tőle. Az a cél, hogy sikerüljön az izmait jól átmozgatni. Tisztában van vele, érdeke, hogy rendszeresen mozogjon" – árulta el a szakember.

Törőcsiket évek óta Budakeszin, a Honvéd Rehabilitációs Intézetben ápolják, miután két agyműtéten is átesett. Nagyon elszánt, mindent elkövet, hogy minél jobb fizikai állapotba kerüljön, szeretne teljesen felgyógyulni.

Törőcsik András (k) elvarázsolta az újpesti szurkolókat Forrás: MTI/Németh Ferenc

„Hálával tartozunk dr. Genzwein Ferencnek, a Testnevelési Egyetem kancellárjának, dr. Komócsin Mártának, a Honvédkórház osztályvezető alezredes asszonyának. És persze András barátainak, Nyilasi Tibornak, Izsó Ignácnak, Horváth Károlynak és az UTE Baráti Kör tagjainak, akik folyamatosan látogatják" – mondta Törőcsik Éva, a legenda nővére.

Törőcsik András örökös Újpest-VIP-bérlettel rendelkezik, és igyekszik mindig kimenni a gárda hazai bajnokijaira. Jól érzi magát a lelátón, ahol rendszerint találkozik barátaival, egykori csapattársaival.