Vágólapra másolva!
Pénteken eldőlt, hogy Bulgária lesz a magyar labdarúgó-válogatott ellenfele a 2020-as Európa-bajnoki pótselejtezők első mérkőzésén, valamint az is kiderült, hogy győzelem esetén az Izland-Románia párharc nyertesével találkozik Marco Rossi csapata a Puskás Arénában. A 23-szoros válogatott Pátkai Máté az M4 Sportnak elmondta, úgy érzi, van esély a továbbjutásra.

A 31 éves középpályás szerint nehéz megjósolni, hogy milyen formában lesz a magyar és a bolgár válogatott a márciusi összecsapáson, de mindenképpen lesz esélye a továbbjutásra a magyar csapatnak.

Biztos vagyok benne, hogy esélyünk lesz arra, hogy továbbjussunk" – nyilatkozta a MOL Fehérvár FC középpályása az M4 Sport péntek délutáni Sporthíradójában.

Pátkai Máté döntötte el a horvátok és a walesiek elleni hazai Eb-selejtezőt is Fotó: Csudai Sándor - Origo

Bulgária 2004 óta nem jutott ki Európa-bajnokságra, a mostani selejtezősorozatban pedig csak az A csoport negyedik helyén végzett, mivel nyolc mérkőzésen csupán hat pontot szerzett.

A Bulgária-Magyarország mérkőzést 2020. március 26-án. Szófiában rendezik, a továbbjutó pedig március 31-én játszik majd az Izland-Románia párharc győztesével.