Vágólapra másolva!
Szombat este öt, vasárnap este egy mérkőzést rendeznek a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában. A játéknap rangadóján az első helyen álló MOL Fehérvár FC a negyedik Puskás Akadémiát fogadja, a második Mezőkövesd az utolsó Kaposvárt látja vendégül, míg a harmadik Ferencváros a 11. kiesőhelyen álló Zalaegerszeget fogadja a Groupama Arénában.

Tartalékos lesz a Fradi a ZTE ellen?

A csütörtöki Espanyol elleni sorsdöntő Európa-liga-mérkőzésre készülő Ferencváros vasárnap este Zalaegerszeget fogadja. A zöld-fehérek klubrekordot jelentő 41 veretlenül megvívott hazai bajnokinál tartanak, és nagy meglepetés lenne, ha éppen a tabella utolsó előtti helyén álló zalaegerszegiek ellen szakadna meg ez a sorozat. Az egyetlen kérdés talán, hogy Szergej Rebrov vezetőedző a kulcsjátékosok közül kiket pihentet majd a csütörtöki El-mérkőzés előtt.

- nyilatkozta Bozsik Péter, a ZTE korábbi vezetőedzője, az M4 Sport szakértője. - De nem lehet lebecsülni a Zalaegerszeget, stílusos, jól megkomponált futballt játszik és képes arra, hogy megnehezítse a fővárosiak dolgát: legutóbb például a Fradi csak az utolsó pillanatban tudott nyerni ellene. Mindezek ellenére meglepődnék, ha a zöld-fehérek nem tartanák otthon a három pontot" – tette hozzá a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya.

Nagy valószínűséggel Gróf Dávid fog védeni Zalaegerszegen Forrás: fradi.hu

„Mivel nem olyan régen volt a legutóbbi, ZTE elleni meccsünk, jól emlékszünk rá, megszenvedtünk ellene, nem gondolom, hogy ezúttal könnyebb dolgunk lesz.

– mondta a Ferencváros honlapjának a csapat második számú kapusa, Gróf Dávid, aki az előző fordulóban parádésan védett Debrecenben. A 30 éves kapust megkérdezték arról, hogy ő vagy Dibusz Dénes lesz-e a kezdő a ZTE ellen, de nem tudott választ adni a kérdésre. Mindenesetre sokatmondó, hogy ő érkezett a találkozó előtti sajtótájékoztatóra.

A Puskással játszik megyei rangadót a Fehérvár

A jobb gólkülönbségének köszönhetően listavezető MOL Fehérvár FC szombat este Puskás Akadémiát fogadja. A felcsútiak legutóbbi két bajnokijukat elvesztették, míg a fehérváriak három nyeretlenül megvívott találkozót követően az előző fordulóban Kaposváron diadalmaskodtak. A 2018/19-es idényben a MOL Vidi nem tudta legyőzni megyei riválisát, az új Sóstói MOL Arénában, bajnoki mérkőzésen éppen a felcsútiak mérték az első hazai vereséget a székesfehérváriakra. A helyzet annyiban változott, hogy az idei szezon első fordulójában a MOL Fehérvár ismét nyerni tudott a Puskás Akadémia ellen.

Futács Márkó hét találattal vezeti a góllövőlistát Forrás: molfehérvárfc.hu

„Nagy szükségünk van a három pontra a Puskás Akadémia ellen, de ez természetesen rájuk is ugyanúgy igaz, hiszen negyedik helyen állnak a bajnokságban és a két legutóbbi vereségük után szeretnének feljebb kapaszkodni. Úgy vélem, szervezett csapat a PAFC, remek játékosállománnyal és erős védelemmel. Alaposan fel kell készülnünk belőlük, de biztos vagyok benne, hogy a szakmai stáb is azon van, hogy ne érjen minket semmiféle meglepetés szombaton.

– nyilatkozta a klub honlapjának a székesfehérvári csapat játékosa, az ukrán Ivan Petrjak.

Kötelező a győzelem a Honvédnak?

A bajnokság legjobb formában lévő csapata a Budapest Honvéd, amely az elmúlt hat fordulóban öt győzelmet és egy döntetlent ért el. A kispestiek az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a Paksot fogadják, amely négy mérkőzés óta nyeretlen. A tolnai csapat - amely az előző fordulóban 1-1-es döntetlent játszott a Kisvárdával - nyolc ponttal szerzett kevesebbet, mint a Honvéd, ráadásul vendégként a legutóbbi három meccsét elveszítette. Erre mondják, hogy országos egyes.

Ha a Paksról beszélünk, nem lehet elmenni a kellemetlen nyári emlék mellett, nemcsak a vereség miatt fájó az a találkozó, hanem azért is, mert akkor a játékunk sem tetszett, ezért most becsületbeli ügyként tekintünk a szombati bajnokira, mindenképpen ki akarjuk köszörülni a csorbát" – mondta a kispesti klub honlapjának Giuseppe Sannino, a Honvéd edzője.

A Mezőkövesd tovább tapadna a két sztárcsapatra

Kuttor Attila vezette Mezőkövesd mindössze két vereséget szenvedett eddig a bajnoki szezonban, de az utóbbi időben gyakran döntetlenezett, a legutóbbi négy fordulóban hat pontot gyűjtve harmadik a tabellán. Pályaválasztóként akadt egy nagyon rossz szériája (három mérkőzésen nyolc pontot veszített), de legutóbb legyőzte a Debrecent. Az utolsó helyen álló Kaposvári Rákóczi a legutóbbi öt fordulóban nem szerzett pontot. Vendégként egyetlen bravúrja akadt, augusztus utolsó napján győzött a DVSC ellen.

Kuttor Attila csapata tartja a lépest a Fradival és a Fehérvárral Forrás: Tóth Milán/mezokovesdzsory.hu

„Egy könnyű mérkőzés sincs a magyar bajnokságban, így senkit ne tévesszen meg ellenfelünk jelenlegi helyezése.

Harcos ütközet lesz, ez teljesen biztos, de nem érdemes összehasonlítani az első körös találkozónkkal, hiszen az még nagyon a szezon elején volt. Természetesen itthon akarjuk tartani a három pontot, mással nem is lennénk elégedettek" - mondta mezőkövesdi klub honlapjának a hatgólos Budu Zivzivadze, akinek eltökélt célja, hogy gólkirály legyen az OTP Bank Ligában és bekerüljön a grúz válogatottba.

A legrosszabb a legrosszabb ellen

A lila-fehérek elindultak felfelé, miután a legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték. Pályaválasztóként – a Vasas stadionjában – az Újpest eddig mindössze egyszer, a Debreceni VSC ellen tudott nyerni az OTP Bank Liga idei szezonjában. A Diósgyőr a kilencedik helyen áll, idegenben a Paks elleni győztes meccset leszámítva, minden őszi mérkőzését elveszítette idáig.

Feczkó Tamás, a miskolciak vezetőedzője csak a lelátóról nézheti majd a mérkőzést, mert a Honvéd ellni bajnoki hajrájában kollégájával, Giuseppe Sanninóval együtt piros lapot kapott. Ezt követően az MLSZ Fegyelmi Bizottsága két bajnoki meccsről eltiltotta.

„Elismerem, hogy hibáztam, megérdemlem a büntetést, de a két találkozóra szóló eltiltást nagyon soknak tartom.

Csalódott vagyok, mert az MLSZ Fegyelmi Bizottságának a videós bizonyítékok is kevésnek bizonyultak, nem mérsékelték a büntetést. Biztosan nehezen élem majd meg a szombat estét, de szerencsére ezúttal sem én, hanem a játékosok lesznek a főszereplők. A lényeg, hogy a fiúk betartsák, amit kértünk tőlük, és akkor boldogan térhetünk haza - mondta DVTK honlapjának Feczkó Tamás, aki remek csapatnak tartja az Újpestet.

Feczkó Tamás csapatának nem lesz könnyű dolga Újpesten Forrás: dvtk,eu

Az előző bajnokságban az Újpest játszotta az egyik legjobb focit, labdabirtoklásban magasan a mezőny fölé nőttek, még a bajnoki címért küzdő FTC-t és Vidit is megelőzték ezen a téren.

Ugyanakkor a védekezésben megmaradtak azok a hiányosságok, amik tavaly is jellemezték őket. Ezeket kell kihasználni az eredményesség érdekében."

A Lokinál kulcskérdés a védekezés

A Kisvárda jól kezdte története második NB I-es szezonját, de a legutóbbi öt fordulóban mindössze öt pontot tudott szerezni. Pályaválasztóként a legutóbbi három mérkőzésen összesen egyetlen pont került a neve mellé. A DVSC sincs jó passzban, akadt ugyan két hazai győzelme a Diósgyőr és a Paks ellen, de a legutóbbi nyolc bajnokiján mindössze hat pontot szerzett. Herczeg András csapata az előző fordulóban 6-1-re kikapott a bajnok Ferencvárostól a Nagyerdei Stadionban. A Loki 2019-ben mindössze öt pontot szerzett eddig vendégként, a legutóbbi három találkozóját elveszítette.

Herczeg András csapata hullámvölgyben van Forrás: dvsc.hu

„Az elmúlt két évünk jól sikerült, de az idei bajnokság eddig nem úgy alakult, ahogy elterveztük. Nyilván megvannak az okok, de nem szeretnék magyarázkodni, hisz az senkit nem érdekel.

Szombati ellenfelünknél új edzői stáb van, más stílusban, játékrendszerben és felállási formában játszanak. Nagyobb hangsúlyt próbálnak fektetni a labdabirtoklásra, meglátjuk, mennyire sikerül felkészülnünk erre" - mondta a debreceni klub honlapjának Herczeg András.

OTP Bank Liga, 13. forduló:
szombat:
17.00: Budapest Honvéd-Paksi FC
17.00: Kisvárda Master Good-Debreceni VSC
17.00: Mezőkövesd Zsóry FC-Kaposvári Rákóczi FC
17.00: MOL Fehérvár FC-Puskás Akadémia FC
19.30: Újpest FC-Diósgyőri VTK
vasárnap:
18.00: Ferencváros-ZTE FC

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 29 20 4 5 71-26 45 65
GY
GY
GY
GY
D
I
2.
Paksi FC 29 15 9 5 46-39 7 50
V
V
V
V
V
I
3.
Fehérvár FC 29 15 9 5 51-38 13 50
GY
D
GY
GY
D
I
4.
Puskás Akadémia FC 29 12 7 10 49-30 19 46
D
D
GY
GY
GY
I
5.
MTK Budapest 29 12 10 7 40-52 -12 43
GY
D
GY
D
GY
I
6.
DVSC 29 12 11 6 45-39 6 42
GY
GY
V
GY
V
I
7.
DVTK 29 11 11 7 48-49 -1 40
V
D
V
D
GY
I
8.
Kecskeméti TE 29 11 14 4 40-44 -4 37
V
D
V
V
GY
I
9.
ZTE FC 29 10 13 6 49-56 -7 36
V
GY
GY
V
D
I
10.
Újpest FC 29 10 15 4 38-61 -23 34
D
GY
V
V
V
I
Teljes lista