Két napja lemondott, mégis a Gimnasia edzője marad Maradona

Horizontal
Argentine coach of Mexican second division football team Dorados, Diego Armando Maradona, arrives to Universitario Alberto "Chivo" Cordova Stadium in Toluca, State of Mexico, on January 26, 2019. (Photo by MARIO VAZQUEZ / AFP)
Vágólapra másolva!
Két nappal lemondása után Diego Maradona bejelentette, hogy mégis marad az argentin élvonalbeli Gimnasia y Esgrima La Plata labdarúgócsapatának vezetőedzői posztján.

"Boldog vagyok, hogy azt mondhatom, továbbra is az együttes edzője vagyok. Köszönöm a szurkolóknak és a játékosoknak, hogy közösen végre egységet teremtettünk a klubban" - írta közösségi oldalán a legendás játékos.

Diego Armando Maradona megy is, marad is Forrás: AFP/Mario Vazquez

Az 1986-ban világbajnok Maradona kedden azért jelentette be a távozását, mert az egyesület elnöke, Gabriel Pellegrino belső ellentétek miatt nem kapta meg a támogatást az újraválasztásához, ő pedig szolidaritást vállalt a vezetővel.

Az 59 éves Maradona szeptember közepén vette át a Buenos Airestől 60 kilométerre fekvő La Plata csapatának irányítását, a gárda akkor az utolsó helyen állt a bajnokságban. Azóta nyolc meccsen három győzelem a mérleg, és a Gimnasia két helyet előrelépett a tabellán, a klubtagok száma pedig több ezerrel nőtt.