Társoldalunk:

Nagyot mentett a Dortmund hazai pályán

2019.11.22. 22:37

A német élvonalban péntek este Dortmund – Paderborn mérkőzéssel kezdődött a 12. forduló. A találkozó előtt a vendégek mindössze négy ponttal álltak a tabella legvégén, egy döntetlen mellett a Düsseldorfot verték meg 2-0-ra otthon még október végén. Óriási meglepetésre az első játékrészt követően 0-3-at mutatott az eredményjelző, azonban Reusék a hajrában kiegyenlítettek és megmentettek egy pontot.

Masszív labdabirtoklási fölény (67%), kétszer annyi passz (722 vs. 355) és ötször annyi szöglet volt elég ahhoz (10 a 2-vel szemben) a Borussia Dortmundnak, hogy legalább egalizálja az első félidőben bekapott három gólt. A Paderborn maximálisan kihasználta a kínálkozó lehetőségeit, négy kapura tartó próbálkozásból háromszor is eredményes tudott lenni. A meccs hőse a vendégeknél a két találatig jutó középcsatár, Streli Mamba volt, aki a tavalyi idényben még a harmadosztályban szerepelt. 

Marco Reus az hossszabbításban mentett pontotForrás: Picture-Alliance/AFP/Verwendung weltweit/Elmar Kremser/Sven Simon

A lefújást követően a döntetlennek is örülhetett a hazai együttes, amelynek így is fájó lehet az elveszített két pont, hiszen egy győzelemmel a hatodik helyről egészen a másodikig jöhettek volna fel a tabellán (most meg kell elégedjenek az ötödik pozícióval). A vendégek négy helyett már öt ponttal állnak, továbbra is a 18., utolsó helyen.

Bundesliga, 12. forduló:
Borussia Dortmund-Paderborn 3-3 (0-3)