Eb-selejtezők: az 1001. meccsét is megnyerte az angol fociválogatott

HORIZONTAL fbl
England's midfielder Harry Winks celebrates after scoring a goal during the UEFA Euro 2020 qualifying Group A football match between Kosovo and England in Pristina on November 17, 2019. (Photo by Robert ATANASOVSKI / AFP)
Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott 4-0-ra győzött Koszovó ellen Pristinában az Európa-bajnoki selejtezők nyolcadik fordulójában. Az A csoport másik mérkőzésén Bulgária megszerezte első győzelmét az angolok mellett a jövő évi Eb-re korábban már szintén kvalifikáló Csehország ellen. 

A koszovói válogatott szeptember három gólt lőve kapott ki 5-3-ra Southamptonban az angoloktól, azaz ezúttal is lehetett arra számítani, hogy potyognak a gólok. A hazai szurkolók, mondhatni őszinte rajongással fogadták az angolokat, nem csak vendég játékosok vezetéknevét kiabálták együtt az angol szurkolókkal a bemutatáskor, de az angol himnusz alatt minden hazai szurkoló egy Szent György-keresztes zászlót tartott a magasba.

A pályán már nem voltak ilyen előzékenyek, többet birtokolták a labdát, mint a bűnbocsánatot nyert Raheem Sterlinggel a kezdőben angolok, és még helyzeteik is voltak. Ehhez képest az első valamire való akcióból a vendégek szereztek vezetést: egy gyönyörű labdaátvétel után Harry Winks szerezte meg első gólját a válogatottban.

Ezt kövtően a szünet előtt és után is minden ugyanúgy ment tovább, mint a gól előtt, egészen az utolsó negyedóráig, amikor Harry Kane is "megérkezett" meccsbe, és a 79. percben megduplázta az angol előnyt. Ez volt Kane 12. gólja a selejtező sorozatban, amelynek mind a nyolc mérkőzésén betalált az ellenfelek kapujába.

Négy perccel később Marcus Rashford is lőtt egy gólt, majd a csereként beálló Mason Mount is megszerezte első válogatott gólját, így az angolok végül 4-0-ra nyertek, és biztosn végeztek a csoport első helyén.

A második helyen záró, már szintén Eb-résztvevő Csehország némi meglepetésre 1-0-ra kikapott Szófiában. Ez volt a bolgárok első győzelme a selejtezősorozatban.

Európa-bajnoki selejtezők:
A csoport:
Koszovó-Anglia 0-4 (0-1)
gól: Winks (32.), Kane (79.), Rashford (83.), Mount (91.)
Bulgária-Csehország 1-0 (0-0)
gól: Bozsikov (56.)
A csoport végeredménye: 1. Anglia 21 pont, 2. Csehország 15, 3. Koszovó 11, 4. Bulgária 6, 5. Montenegró 3