A négyszeres világbajnok Eb-meccset játszhat a Puskás Arénában

SOCCER-EURO96 Horizontal CHAMPIONNAT D'EUROPE FOOTBALL EQUIPE JOIE FINALE VAINQUEUR TROPHEE PHOTO DE FAMILLE
German soccer team waves to supporters after the final match of the European Soccer Cup 1996 between Czech Republic and Germany at Wembley's Stadium in London, 30 june 1996. Germany won 2-1 in the over time. (Photo by JACQUES DEMARTHON / AFP)
Vágólapra másolva!
Budapestet és Münchent egy rendezői párba sorsolták a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokságra. Ez azt jelenti, hogy a négyszeres világbajnok német csapat egy meccset egészen biztosan a Puskás Arénában játszik majd le.

Az már korábban eldőlt, hogy

azok a csapatok, amelyek rendezőként jutnak ki az Európa-bajnokságra, két csoportmérkőzést biztosan saját stadionjukban játszhatnak le.

A harmadikat azonban nem, ehhez kellett párba sorsolni a rendező városokat, hogy kiderüljön, ki hová utazik a harmadik csoportmeccsét lejátszani.

A cikk írásának pillanatában sem a német, sem a magyar válogatott nem jutott még ki a 2020-as Eb-re. A német csapat azonban egy lépésnyire van ettől, szóval, szinte biztosra mondhatjuk, hogy Joachim Löw együttese ott lesz a 2020-as tornán.

Ez pedig azt jelenti, hogy

a németek egy meccset mindenképpen Budapesten, az új Puskás Arénában játszanak majd le.

Hogy kivel azt ma még nem lehet megmondani. Ugyanakkor jogos a kérdés, hogy mi van abban az esetben, ha a német és a magyar válogatott is kijut az Eb-re?

Ebben az esetben az UEFA sorsolsással fogja eldönteni, hol lesz a német-magyar Eb-mérkőzés.

Akár az is előfordulhat, hogy ennek a meccsnek a Puskás Aréna ad otthont. Az álmok megvalósulásához azonban a magyar válogatottnak is ki kell jutnia az Eb-re, ezt november 19-én, kedden Cardiffban a Wales elleni idegenbeli Eb-selejtezőn teheti meg, ha nyer.