Vágólapra másolva!
Kedden estre rendezik az MLS-ben (észak-amerikai profi labdarúgóliga) a bővítési draftot, ami annyit jelent, hogy a bajnoksághoz 2020-ban csatlakozó Inter Miami, valamint a Nashville SC kiválaszthat öt játékost a többi klub meg nem védett játékosaiból, klubonként maximum egyet.

A játékosbörze magyar szempontból is tartogat érdekességeket, ugyanis a Sporting Kansas City közzétette a 12 fős listáját a védett játékosokról, akik között viszont csak egy magyar található: Sallói Dániel. A kansasi klub honlapján olvasható, hogy a magyar támadó saját nevelésű játékosnak számít, így automatikusan védettséget kapott.

Baráth Botondra akár a Wales elleni meccs alatt is lecsaphat az MLS valamelyik újonca Forrás: Sporting Kansas City

Ha az Inter Miami vagy a Nashville SC, ha úgy dönt, Baráth Botondot (aki kedden minden bizonnyal pályára lép a Wales elleni sorsdöntő Eb-selejtezőn) vagy Németh Krisztiánt elhappolhatja a Sporting Kansas Citytől – a szabályok szerint csak egyikük távozása lehetséges, egy gárdától ugyanis csak egy játékost lehet kiválasztani - írja a Nemzeti Sport.

Érdekesség, hogy a Chicago Fire felrakta a nem védettek közé Nikolics Nemanját is. A korábbi magyar válogatott támadónak lejár a szerződése a chicagói csapatnál, viszont ha a drafton egy másik klub kiválasztja, akkor elképzelhető, hogy marad az Egyesült Államokban, már amennyiben a felek meg tudnak állapodni a közös folytatásról.