Vágólapra másolva!
Péntek este a magyar labdarúgó-válogatott 2-1-re kikapott a FIFA-világranglistán ötödik helyen álló Uruguay csapatától az új Puskás Aréna stadionavató mérkőzésén. A találkozó az első magyar gólt lövő Szalai Ádám elmondta, hogy örök emlék marad a találata, de nagy jelentőséget nem tulajdonít neki, mert kedden, a sorsdöntő Wales elleni Eb-selejtezőn kell emberfeletti teljesítményt nyújtania. Marco Rossi szövetségi kapitány nem volt elégedett a csapat teljesítményével a mérkőzés elején, az újoncokra azonban nagyon büszke volt, különösen Nagy Zsolt bátor játékét dicsérte.

„Óriási megtiszteltetés egy ilyen stadionban pályára lépni. Köszönöm a szurkolóknak, hogy támogatnak minket egy ilyen fontos meccs előtt. A találkozó szolgálta a felkészülésünket, hiszen a világ egyik legjobb csapata ellen játszottunk. Ha az ember otthon, a válogatottban játszik, mindig másképp lép pályára. Bennem is ott vannak a selejtezős meccsek hónapok óta. Fantasztikus lenne, ha jövő nyáron ebben a stadionban léphetnénk pályára – mondta a Puskás Aréna első magyar gólját szerző Szalai Ádám, akit túl nagy jelentőséget nem tulajdonít a találatnak, mert sokkal fontosabb számára a keddi Wales ellen Eb-selejtező.

Emberfeletti teljesítményt kell nyújtanunk ahhoz, hogy jövő nyáron is átéljük azt a hangulatot, amiből most ízelítőt kaptunk. Volt hibák a védekezésünkben. Bátrabban, előrefelé kell védekeznünk. Ha beállunk, és várjuk őket, abból baj lehet. Ha a kreatív játékosaink extrát tudnak nyújtani, akkor ki-ki mérkőzés lehet Cardiffban – tette hozzá a 60-szoros válogatott támadó.

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya Fotó: Polyák Attila - Origo

„Úgy kezdtük a meccset, ahogy Horvátországban.

Féltünk az ellenfélnél játszó nagy nevektől, de ez nem történhet meg. A walesieknél is ott van Daniel James, Gareth Bale vagy Aaron Ramsey. Fontos, hogy a jövőben egyetlen mérkőzésen sem szabad így kezdenünk – mondta az M4 Sport kamerája előtt Marco Rossi, aki az újonc védőkről is ejtett néhány szót. – Szerintem Szalai Attila és Nagy Zsolt is jó benyomást keltett. Különösen az utóbbi szállt be jól, aki keményen játszott és nem félt a párharcoktól. Most megtört a jég, és a következő meccstől akár már az első perctől kezdve is jók lehetnek."

Az olasz szakember bizakodó a Wales elleni sorsdöntő Eb-selejtező előtt.

A walesi meccsre való felkészülés már múlt vasárnap megkezdődött. Pontosan tudjuk, hogy a walesiek a pálya melyik részén lehetnek veszélyesek.

– tette hozzá a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki Kalmár Zsolt sérüléséről egyelőre nem tudott pontos tájékoztatást adni.