Nagyot bakizott az orosz focimezekkel a sportszergyártó

clothing fbl Horizontal CLOSE-UP FOOTBALL ILLUSTRATION LOGO SPORTS SHIRT EMBROIDERED BADGE
A picture shows the new Adidas-designed jersey of the Russian national football team at an official Adidas store in Moscow on November 13, 2019. - Russia's football authorities said on November 13, 2019 the national team will not be wearing new Adidas-designed shirts in upcoming Euro-2020 qualifiers after some pointed out they reverse the colours of the Russian flag. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Vágólapra másolva!
Az orosz fociválogatott nem fogja az új szereléseket viselni az Európa-bajnoki selejetzők hajrájában, mert az adidas elrontotta azokat.

A német sportszergyártó a mezek ujján lévő színekkel az orosz zászlót akarta szimbolizálni, de az fejjel lefelé sikerült, így pedig a szerb zászlót adja ki.

Ennek megfelelően a két utolsó selejtezős meccsen Belgium és San Marino ellen még a korábbi mezben szerepel majd az orosz csapat.

Az orosz fehér, kék piros helyett a szerb színeket, a piros, kék, fehéret adja ki a mez ujja.

Az új orosz mez nem sikerült tökéletesre Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

Az adidas közleményben kért elnézést, de közben már sokan megvették az új szerelést.

A sportszergyártó visszahívta a német válogatott új mezét

Az Adidas elnézést kért amiatt, hogy több német labdarúgó neve is hibásan került a válogatott mezekre. Az új trikók hétfőn kerültek a sportruházat-gyártó internetes áruházába, ám Jonas Hector nevét Hecktornak, míg Luca Waldschmidtét Waltschmidtnek írták a hátoldalukra. A cég szóvivője bocsánatot kért a szurkolóktól és az érintett játékosoktól is és közölte, visszahívják a hibás termékeket.

(AS)