Az UEFA elnöke is ott lesz a Puskás Aréna megnyitóján

Aleksander Ceferin President Of UEFA On Sporto Conference In Portoroz Nurphoto General News November 23 2018 23th November 2018 SPORT CONFERENCE UEFA President Slovenia Portoroz
Aleksander Ceferin The UEFA president on Sport Conference in Portoroz on November 23, Slovenia. (Photo by Damjan Zibert/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke, Aleksander Ceferin is részt vesz a Puskás Aréna pénteki ünnepélyes megnyitóján, illetve a Magyarország-Uruguay barátságos mérkőzésen.

Az UEFA csütörtöki sajtóközleménye idézte a szlovén sportvezetőt, aki előismerően nyilatkozott arról, hogy immár Budapest rendelkezik az egyik legszebb stadionnal Európában. Megfogalmazása szerint az új aréna a következő évtizedekben a magyar futball ékköveként szolgál majd. "Természetes, hogy egy ilyen csodálatos stadiont Puskás Ferencről neveznek el, aki megelőzte a korát, rendkívüli tudással és vezetői képességekkel rendelkezett" - nyilatkozott Ceferin.

A közlemény szerint a Puskás Aréna a bizonyíték, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elkötelezett amellett, miszerint új stadionok építésével fejlessze az ország labdarúgó infrastruktúráját. Egyúttal emlékeztet arra, hogy idén egy szintén nemrégiben elkészült stadionban, a Ferencváros otthonában játszották a női Bajnokok Ligája döntőjét, miközben a Budapest Honvéd arénája szintén megújul, amely 2021-ben az U21-es Európa-bajnokság mérkőzéseinek is otthont ad majd. "Nagyon büszke vagyok rá, hogy most már Budapesté és Magyarországé a kontinens egyik legszebb és legmodernebb futballstadionja. A magyar válogatott nemzetközi összecsapásai, valamint az európai klubfutball csúcsmérkőzései nagy inspirációt jelentenek majd a labdarúgók következő generációinak" - mondta az MLSZ elnöke, Csányi Sándor, aki hozzátette, távlati cél, hogy a Puskás Aréna minél több jelentős sporteseménynek adjon otthont.

A magyar-uruguayi mérkőzés pénteken 19 órakor, előtte az ünnepség 17.30-kor kezdődik.