Vágólapra másolva!
Két nap kevés volt hozzá, hogy mindenki lehiggadjon a Premier League vasárnapi csúcsrangadója után. Raheem Sterling és Joe Gomez az angol válogatott edzőtáborában sem bírta magát fékezni.

Az angol válogatott hétfőn éjjel közleményt adott ki, mely szerint a csapat otthonául szolgáló St. George's Park edzőközpontban történt konfrontáció miatt a Manchester City támadója, Raheem Sterling nem lesz tagja a Montenegro elleni csütörtöki Európa-bajnoki selejtezőre készülő angol válogatottnak.

"Az egyik legnehezebb kihívás számunkra, hogy a klubok közötti rivalizálást félre tudjuk tenni a válogatott mérkőzések idejére. Sajnos a vasárnapi meccs még mindig nyers érzelmeket vált ki" – sajnálkozott a Gareth Southgate, az angol válogatott szövetségi kapitánya, hozzátéve, szerinte most az a legjobb döntés, ha Sterling kihagyja a csütörtöki meccset.

A Guardian cikke emlékeztet rá, hogy Sterling és Gomez a 3-1-es hazai győzelemmel végződő Liverpool–Manchester City találkozó közben és a lefújás után is megtalálta egymást.

A lap értesülései szerint ezúttal az edzőtábor étkezőjében szóváltást követően kisebb verkedésig fajult az újabb találkozásuk.

Sterling később elnézést kért a viselkedéséért, és a közösségi oldalán is kiadott egy közleményt, amiben azt írta, hogy "mindkettőnk mondta a magáét, aztán mentünk a dolgunkra. Olyan sportágban élünk, ahol magasra szöknek az érzelmek, én pedig vagyok annyira férfi, hogy belássam, amikor túlzásba esek. Ez mozgat bennünket, ezért játszunk. Joe Gomezzel jóban vagyunk, 5-10 másodperc volt az egész, túl vagyunk rajta, nem kell nagyobbra fújni, mint, ami valójában történt. Koncentráljunk a csütörtökik meccsre" – írta Sterling szívecskékkel kísérve, ekkor még nem sejtve, hogy neki már nem kell koncentrálnia arra a mérkőzésre.