Vágólapra másolva!
Dr. Mezey György válogatottja 1985. október 16-án barátságos meccsen nyert Walesben, ezúttal egy újabb siker Európa-bajnokságot érne Marco Rossinak és a magyar fociválogatottnak.

"Szívesen leülnék vele egy korsó sör mellé az edzői szakmáról beszélgetni, mert egyenes, őszinte embernek tartom. A dolgába kívülről beleszólni nem kenyerem. Amúgy lesz feladata Cardiffban" - mondta a Borsnak dr. Mezey György.

Dr. Mezey György szerint a szövetségi kapitány, Ryan Giggs a walesi válogatott legnagyobb erőssége Forrás: MTI/Kovács Tamás

"Nem szeretnék nagyképűnek tűnni, de akkor sima győzelmet arattunk – emlékszik vissza a 78 éves Mezey, aki hozzátette, egy sorsdöntő Eb-selejtezőt és egy afféle csapatépítő mérkőzéssel tilos azonos szinten emlegetni."

Mezey György a csapat legjobbjáról, Gareth Bale-ről és a szövetségi kapitányról, Ryan Giggsről is elmondta véleményét.

"Azért Bale-t ne misztifikáljuk túl. Világklasszis, de a Real Madrid teszi azzá, mert abban a csapatban óramű pontossággal érkeznek lábra a labdák. Amúgy képtelen az építkezésre, ezért a befejezésben kell megakadályozni. Wales válogatottját a kapitánya, Ryan Giggs teszi veszélyessé, az általam nagyra tartott Sir Alex Ferguson egykori remek Manchester Unitedjében bizonyított, és edzői repertoárjában is fellelhetők Fergie húzásai" - mondta a korábban a Videotonnal bajnok szakember, aki legkisebb unokájával, a 12 éves Regővel megy majd az új Puskás Ferenc stadionba, az Uruguay elleni avatómeccsre.