Társoldalunk:

Három kiállítás egy percen belül a Honvéd-DVTK meccsen

2019.11.09. 21:39

A sorozatban negyedik bajnokiját is megnyerő Budapest Honvéd az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 1-0-ra legyőzte a vendég DVTK-t az OTP Bank Liga 12. fordulójának szombat esti mérkőzésén. 

Két egyformán felfelé ívelő formát mutató csapat találkozott az Új Hidegkuti Nándor Stadionban: a saját stadionja átépítése miatt albérletben játszó Honvéd utóbbi három, míg a bajnokságot rettenetesen kezdő Diósgyőr az utóbbi két meccsét nyerte meg. 

Az első félidő első felében felváltva adódtak lehetőségek mindkét csapat előtt a kíméletlenül szakadó esőben. A legnagyobb lehetőség Vadócz Krisztián előtt adódott, de Honvéd korábbi válogatott középpályása Moutari remek beadására érkezve lyukat rúgott az öt és feles sarkán. 

A 29. percben aztán Davide Lanzafame már nem hibázott, és, ha némi szerencsével is, de megszerezte a vezetést a hazai csapatnak. 

Fordulás után az 52. percben az olasz majdnem visszaadta a "kölcsönt" a nigeri csapattársnak, Moutari a hosszú sarok mellé gurított az öt és feles sarkáról. A Honvéd nem hagyta kibontakozni a DVTK-t, a borsodi csapat nem is tudott igazi veszélyt jelenteni Tujvel kapujára.  

A ráadás perceire felforrósodott a hangulat: a 90+4. percben a Mirko Ivanovszki csapta fültövön a szabadrúgás elvégzését akadályozó Nagy Gergőt, amiért kapott egy sárgát, majd reklamálásért még egyet. Ezt nehezen viselte a vendégek edzője, Feczkó Tamás, így Pintér Csaba őt is elküldte a kispadtól, ahogy a negyedik játékvezetőt letámadó Giuseppe Sanninót is.

Giuseppe Sannino önállló estje:

Talán ezek voltak a meccs legizgalmasabb pillanatai, gól ugyanis már nem született, hiába ment fel az utolsó szabadrúgáshoz Danilovics kapus is fejelni, a DVTK nem tudott kiegyenlíteni. 

Eredmény, NB I, 12. forduló:
Budapest Honvéd–DVTK 1-0 (1-0)
gól: Lanzafame 29.
piros lap: Ivanovszki 90+4. (DVTK)