Kassai Viktor csúcstartó lesz az NB I-ben

Champions League: Real Madrid vs Bayern Munich FOOTBALL
Kassai Viktor 322. első osztályú mérkőzésére készül szombaton
Vágólapra másolva!
Kassai Viktor 322. alkalommal fújja a sípot szombaton az NB I-ben, amivel ő lesz az új csúcstartó. A 44 éves játékvezető Szabó Zsolt rekordját adja át a múltnak.

A Zalaegerszeg-Mezőkövesd mérkőzésen Kassai Viktor új rekordot fog felállítani. 21 és fél évvel azután, hogy szintén Zalaegerszegen bemutatkozott az első osztályban, szombaton délután 17.00-kor pályafutása 322. magyar bajnoki mérkőzésével átírja a vonatkozó rekordot.

A 44 éves Kassai korábban tagja volt a 2010-es labdarúgó-világbajnokság bírói keretének. Többek között ő vezette a hosszabbításban 2-1-es afrikai győzelmet hozó Ghána-USA mérkőzést is. Játékvezetői karrierjének csúcsa azonban mégsem ez a mérkőzés, hanem a 2011-es Bajnokok Ligája döntője számít, melyet a Wembleyben a Barcelona és Manchester United játszottak egymással (3-1).

Kassai Viktor 322. első osztályú mérkőzésére készül szombaton Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Andreas Gebert

A 2012-es Európa-bajnokságon az ő partjelzője volt az, aki az Anglia-Ukrajna mérkőzésen elnézett egy gólvonal mögé jutó labdát, így neki és stábjának kulcsszerepe volt abban, hogy a labdarúgás is alkalmazza a 21. századi technikai lehetőségeket. Talán a sors akarta úgy, hogy ő legyen az első, aki - a 2016-os klubvilágbajnokság elődöntőjében - igénybe vegye a videobíró segítségét, és annak javaslatára tizenegyest ítéljen.

Kassai Viktorban még ennyi idő után is megvan a bizonyítási vágy és az igény a fejlődés iránt, ugyanis hamarosan Kakához és Didier Drogbához hasonlóan részt vesz az UEFA topmenedzser képző kurzusán.