Vágólapra másolva!
Csütörtök este kialakult az U17-es labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőinek párosítása. A párharcok között két olyan klasszikus is létrejött, mint a Spanyolország-Franciaország, és az Olaszország-Brazília.

Nem tartott sokáig a világbajnokság a magyar U17-es válogatott csoportellenfeleinek sem Brazíliában. A B-csoportból egy döntetlennel és két vereséggel, hat rúgott gól ellenére is kiesett magyar csapat mindhárom ellenfele bejutott az egyenes kieséses szakaszba. Ott azonban nem termett sok babér egyik csapatnak sem. Nigéria Hollandiától kapott ki 3-1-re, Ausztráliának nem volt esélye a franciák ellen (0-4), és Ecuador sem bírt Olaszországgal (0-1), így a nyolcaddöntő jelentette mindannyiuknak a végállomást.

A legjobb nyolc mezőnyének a felét európai csapat alkotja.

A négy európai együttes közül Spanyolország és Franciaország egymás ellen negyeddöntőzik november 11-én. Ugyanezen a napon Olaszország-Brazília mérkőzést is rendeznek, míg egy nappal korábban az U17-es Európa-bajnok Hollandia ellenfele az argentinokat kiejtő Paraguay lesz. A negyedik párosításban Dél-Korea és Mexikó vívnak az elődöntőbe jutásért.

A magyarokat kiejtő Ecuador is a nyolcaddöntőben búcsúzott az U17-es vb-n Forrás: FIFA.com

A torna színvonalára eddig nem lehet panaszunk. A nyolc legfontosabb mérkőzés (négy negyeddöntő, két elődöntő, a bronzmeccs és a döntő) előtt a torna gólátlaga 3,36. Ennél a 2010-es évek öt U17-es vb-jéből csak egyszer termeltek jobban a csapatok. A 2017-es tornán 3,52 volt a vonatkozó mutató.

A góllövőlistát a holland Sontje Hansen vezeti öt góllal, őt követi az ausztrál Noah Botic, aki a csoportkörben a mieink kapuját is bevette. A legeredményesebb magyar játékos Németh András volt a vb-n - két találattal. 2015-ben a nigériai Victor Oshimen 10 góllal lett a torna gólkirálya, ezt a számot most nem érezzük veszélyeztetve. Erre a tornára inkább a kiegyensúlyozottság a jellemző.

A torna 24 csapatából 10 olyan van, aki legalább öt különböző gólszerzővel büszkélkedhet.

A magyar válogatott is ilyen.

Az U17-es labdarúgó-világbajnokság november 10-én és 11-én a negyeddöntőkkel folytatódik.

Szavazzon!

Melyik csapat nyeri az U17-es vb-t?