Társoldalunk:

Edzője szerint már idén visszatérhet a bokasérülést szenvedett támadó

2019.11.08. 12:27

Edzője, Marco Silva szerint akár már ebben a bajnoki idényben újra játszhat André Gomes, az Everton vasárnap súlyos sérülést szenvedett labdarúgója. Az angol fellebbviteli bíróság úgy döntött, hogy visszavonja Szon Hung Min eltiltását.

Nem könnyű pontos dátummal szolgálni a visszatérését illetően, de mi az orvosi stábbal együtt úgy gondoljuk, hogy André képes lehet még ebben a szezonban játszani - mondta a portugál középpályás honfitársa, Marco Silva.Természetesen ebben nem vagyunk száz százalékig biztosak, de jó esély van rá- tette hozzá.

Úgy tűnik, André Gomes már az idei szezonban visszatérhet a pályáraForrás: AFP/Oli Scarff

A vasárnapi Everton-Tottenham Hotspur Premier League-találkozón Szon Hung Min, a vendégek dél-koreai támadója hátulról akarta szerelni Gomest, aki ennek nyomán elvesztette az egyensúlyát, szemből ütközött Serge Aurier-vel, és a földre érkezéskor kifordult a jobb bokája. Az eset során mindkét csapat játékosai, beleértve a kiállított csatárt is, sokkos állapotban figyelték társukat, akinek a lába természetellenes helyzetben állt.

Szon, miután megkapta a piros lapot könnyeivel küszködve hagyta el a játékteret. Három bajnoki találkozóra szóló eltiltás járt volna neki, de a Tottenham fellebbezett és a szövetség illetékes testülete helyt adott ennek. Indoklásában emlékeztetett rá, hogy Martin Atkinson játékvezető először sárga lapot mutatott fel a támadónak, majd amikor látta, milyen súlyos Gomes sérülése, ítéletét azonnali kiállításra változtatta. A bizottság állásfoglalása szerint viszont ez szabálytalan volt.

A piros lap visszavonásában az is szerepet játszott, hogy egy független testület állásfoglalása szerint nem Szon szerelési kísérlete okozta közvetlenül a sérülést.