Társoldalunk:

Jürgen Klinsmann tíz év után visszatér a Bundesligába

2019.11.08. 16:07

Jürgen Klinsmann tíz év után visszatér a német labdarúgásba, és az élvonalbeli Hertha BSC tanácsadói testületében kap feladatot - jelezte a berlini klub péntek délután honlapján.

Lars Windhorst befektető év elején vásárolt részesedést a Herthában, melynek kilenctagú tanácsadói testületébe négy főt delegálhat, utóbbiból kapná meg az egyik helyet Klinsmann.

Örülök, hogy részese lehetek Európa egyik legizgalmasabb labdarúgó-projektjének. Meg vagyok győződve arról, hogy a tapasztalatommal hozzá tudok majd járulni a klub sikeréhez" - fogalmazott a weboldalon a szakember.

Jürgen Klinsmann volt a német válogatott egyik legnagyobb sztárjaForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/usage worldwide, Verwendung weltweit/Achim Scheidemann

Az 55 éves szakember - aki játékosként 1990-ben világbajnok, míg 1996-ban Európa-bajnok volt - 2004 és 2006 között a német válogatott szövetségi kapitánya lehetett, 2008 nyarától pedig a Bayern Münchent irányította, ahonnan viszont még a szezon vége előtt távoznia kellett. Legutóbb az amerikai válogatott szövetségi kapitánya volt, 2016-tól azonban nincs csapata.