Vágólapra másolva!
Szombaton öt, vasárnap este pedig egy mérkőzést rendeznek a labdarúgó OTP Bank Liga 12. fordulójában. Az NB I jelenleg legjobb formájában lévő csapata a Budapest Honvéd a DVTK ellen folytathatja remek sorozatát, a Fehérvárral és a Fradival azonos pontszámmal álló Mezőkövesd a Zalaegerszegre látogat, a MOL Fehérvár az utolsó Kaposvár otthonában vendégszerepel, míg a CSZKA Moszkva ellen újabb El-pontot szerző Ferencváros a DVSC vendége lesz.

Zsóri-olló biztosan nem lesz a Loki-Fradin

A zöld-fehérek az elmúlt hetekben három fronton is sikeresen szerepeltek, a bajnokság mellett az Európa-ligában és a Magyar Kupában is helyt álltak, ráadásul a vesztett pontok tekintetében a legjobbak a bajnokságban. A két gárda legutóbbi, Nagyerdei Stadionban rendezett mérkőzésén a vendégek a hajráig vezettek, de a Debrecen Tőzsér Dániel büntetőjével egyenlített, majd az élete első NB I-es mérkőzésén pályára lépő – azóta már Fehérvárra igazoló - Zsóri Dániel később Puskás-díjat érő ollózásával fordított.

A Fradi a legutóbbi négy idegenbeli bajnokijából hármat megnyert, a Honvéd ellen döntetlent játszott. A Debrecen a jelek szerint kijött a hullámvölgyből, két vereség után a legutóbbi két hazai mérkőzését megnyerte. Herczeg András tanítványai bizakodhatnak a meccs előtt, ugyanis a Fradi 2015 óta nem tud nyerni a DVSC vendégeként.

"Felfokozott hangulatú találkozó lesz úgy a pályán, mint a lelátón

– mondta Herczeg András a debreceni klub honlapjának. - Óriási hangulatot és nagy küzdelmet várok. Az utóbbi időszakban az FTC-vel nagyon jó és szoros mérkőzéseket játszottunk, ellenfelünk egy kiemelkedő csapat, de azon vagyunk, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsuk és remélem, jó eredményt tudunk elérni. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy a védekezésünk rendben legyen, és ha így lesz, akkor talán túljutunk azokon a mérkőzéseken, amelyek nem az elképzeléseink szerint alakultak. Bízom benne, ezt már vasárnap be tudjuk bizonyítani."

Herczeg András továbbra is a DVSC-szurkolók kedvence Forrás: dvsc.hu

A Ferencváros az Európa-liga csoportkörében szerepel, ám Herczeg András szerint ez nem befolyásolja a zöld-fehérek teljesítményét.

„A kettős terhelés természetesen megfog egy csapatot, a játékosokat, viszont

– tette hozzá a Loki edzője.

Szavazzon!

Sikerül nyernie a Fradinak négy év után Debrecenben?

Kijön a hullámvölgyből a listavezető Fehérvár?

A jobb gólkülönbségének köszönhetően az első helyen álló MOL Fehérvár ezúttal az utolsó Kaposvárhoz látogat. A somogyi együttes legutóbbi négy találkozóját elveszítette az NB I-ben, viszont a fehérváriak sincsenek jó formában, mivel az elmúlt három fordulóban a Mezőkövesd és a ZTE otthonában is pontokat vesztettek, a Ferencvárostól pedig otthon kikaptak.

A Vidi még veretlen idegenben, öt mérkőzéséből hármat megnyert, minden csapatnál kevesebb gólt kapott idegenben. A Rákóczi a három eddigi győzelméből kettőt otthon aratott, apró érdekesség, hogy az idegenbeli meccsei közül viszont a debrecenin kívül talán Székesfehérváron játszott a legjobban.

Tovább szárnyal a Budapest Honvéd?

A bajnokság jelenleg legjobb formában lévő csapata a Budapest Honvéd, amely az elmúlt öt fordulóban négyszer győzött egyszer pedig döntetlent játszott. A kispestiek az Új Hidegkuti Nándor Stadionban a Diósgyőrt fogadják, amely idegenben gyengén szerepel, egy győzelem mellett négyszer kikapott.

A Budapest Honvéd az NB I legjobb formájában lévő csapata Forrás: honvedfc.hu

A kispestiek legutóbb nyertek pályaválasztóként, de az volt az első hazai győzelmük az OTP Bank Liga-idényben. A DVTK edzője Feczkó Tamás igazán otthonosan mozog majd az MTK stadionjában, csapata teljesítménye javult az elmúlt hetekben, négy mérkőzésen hét pontot szereztek. A DVTK idegenbeli mérlege évek óta gyenge, ezért méltó kiemelésre, hogy legutóbb győzött a csapat, mégpedig Pakson.

„Az eredmények egészséges önbizalmat adhatnak, azonban nem bízhatjuk el magunkat, minden meccsen a sikeres szereplésre és a megfelelő csapatjátékra kell fókuszálnunk.

– mondta a kispesti klub honlapjának Banó-Szabó Bence, a Honvéd utánpótlás-válogatott középpályása.

Gólgazdag meccs Felcsúton?

Puskás Akadémia a legutóbbi fordulóban otthon kikapott a Bp. Honvédtól, augusztus 17. óta először nem szerzett pontot a bajnokságban. A lila-fehérek nyertek a Kaposvár ellen idegenben, hoztak három pontot a mostani riválison, de még így is hat pont a hátrányuk. A felcsútiak a negyedik, a lila-fehérek a hetedik helyen állnak. Érdekes, hogy a 2018–2019-es idényben e párosítás mindhárom mérkőzésén vendégsiker született.

A két csapat 2018-ban Magyar Kupa-döntőt játszott a Groupama Arénában Fotó: Polyák Attila - Origo

A találkozó minden bizonnyal a támadófutball jegyében zajlik majd. Hornyák Zsolt csapata a MOL FC Fehérvár után a legtöbb gólt lőtte a bajnokságban, az akciógólok tekintetében pedig az első helyen áll, míg átlagosan az Újpest birtokolta legtöbbet a labdát, és a legtöbb támadásvezetés és a legtöbb földön megnyert párharc is a lilák nevéhez fűződik.

Remélem, a Honvéd elleni sikertelen találkozó után a csapat testben is lélekben is összeszedi magát, a fiúk hozzák magukat, és jó játékkal visszatérünk a régi kerékvágásba. Az Újpest a Ferencvároshoz, a Honvédhoz, a Fehérvárhoz hasonlóan komoly hagyományokkal rendelkező klub. Nagyon nagyra becsülöm őket, és bárhol is álljanak a tabellán, nagy tisztelettel, alázattal és odafigyeléssel készülünk a mérkőzésre, amelyen természetesen győzni akarunk. Aki dinamikusabban játszik az lesz a nyerő, s remélem, ezek mi leszünk" – fogalmazott a felcsúti klub honlapjának Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője.

Zalaegerszegen a bajnokesélyes Mezőkövesd

A ZTE mindössze egy hazai mérkőzését tudta eddig megnyerni, a tizenegyedik helyen áll, négy forduló óta nyeretlen, a legutóbbi hetekben háromszor is döntetlent játszott. A Mezőkövesd nagyszerűen szerepel, tartja a lépést az előző két teljes idény bajnokaival, idegenben eddig mindössze egy mérkőzésen, a Groupama Arénában nem nyert. A legutóbbi négy fordulóban veretlen maradt.

A Mezőkövesd az NB I legmasszívabb csapata Forrás: mezokovesdzsory.hu

„Az első fordulóban nagyon jó mérkőzést játszottunk a Mezőkövesd ellen, a játék képe alapján legalább a döntetlenre rászolgáltunk volna, de azóta

Abban bízunk, hogy most a mi oldalunkon lesz a szerencse, és hazai pályán be tudjuk gyűjteni a három pontot. A második körben sok olyan hazai meccsünk lesz, amelyeket meg kell nyernünk, mert a tizenkét csapatos bajnokságban igazán csak a győzelmekkel lehet előre lépni - mondta dr. Dobos Barna, az újonc ZTE edzője.

Edzőváltás után a Paks

Mindkét csapat átesett már egy edzőváltáson az idényben, előbb a Kisvárda, majd a legutóbbi forduló után a Paks is. A Tolna megyei klubvezetés a hétfői napon az utánpótlás-szakágvezető Osztermájer Gábort bízta meg az NB I-es csapat Kisvárda elleni bajnoki mérkőzésre való felkészítésével. A zöld-fehérek a tízedik helyen állnak a tabellán, a legutóbbi három fordulóban pont nélkül maradtak. A Kisvárda nyolcadik, de szintén nincs formában, az edzőváltást követő győzelmet két vereség követte.

A Paksnak óriási szüksége van a pontokra Forrás: paksifc.hu

„Biztos, hogy egy ki-ki meccs lesz, tele sok és kemény párharccal, de most már nekünk kell okosabbnak lennünk, jobban fociznunk.

Nem foglalkozunk semmivel, tesszük a dolgunkat, megállás nélkül, keményen edzünk, hogy végre kijöjjünk a negatív szériából. Feltérképeztük a Kisvárdát, és már nagyon várjuk a szombati meccset, amin remélhetőleg már kijön a hétköznapokban befektetett munkánk. Bízunk benne, hogy ismét sok szurkoló kijön majd a stadionba, hogy szurkolásukkal karöltve újra a siker útjára lépjünk" – mondta a paksi klub Szabó János, a csapat válogatott focistája.

OTP Bank Liga, 12. forduló:
szombat:
17.00: ZTE FC-Mezőkövesd Zsóry FC
17.00: Kaposvári Rákóczi FC-MOL Fehérvár FC
17.00: Puskás Akadémia FC-Újpest FC
17.00: Paksi FC-Kisvárda Master Good
19.30: Budapest Honvéd-Diósgyőri VTK
vasárnap:
17.15: Debreceni VSC-Ferencvárosi TC

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Paksi FC 23 15 4 4 42-26 16 49
GY
GY
V
GY
GY
I
2.
Ferencvárosi TC 22 15 4 3 59-22 37 48
GY
GY
GY
GY
GY
I
3.
Fehérvár FC 23 12 8 3 42-34 8 39
GY
GY
GY
V
V
I
4.
Puskás Akadémia FC 23 9 6 8 37-26 11 35
V
GY
GY
V
D
I
5.
DVSC 23 9 9 5 31-29 2 32
GY
V
V
GY
V
I
6.
MTK Budapest 23 9 10 4 29-44 -15 31
V
V
V
GY
V
I
7.
Kecskeméti TE 23 9 11 3 32-36 -4 30
GY
V
GY
V
V
I
8.
DVTK 22 8 9 5 35-35 0 29
D
V
V
GY
D
I
9.
ZTE FC 23 8 11 4 33-43 -10 28
GY
D
GY
GY
V
I
10.
Újpest FC 23 8 12 3 29-47 -18 27
V
GY
V
V
GY
I
Teljes lista